10.05.2016  |  Strategi & ledelse

egetæpper fortsat førende CSR-virksomhed i Danmark

Indhold fra partner Hvad er dette?

For andet år i træk indtager egetæpper førstepladsen i en CSR rating af de 100 største danske børsnoterede selskaber. Det viser, at egetæpper er blandt de virksomheder, der har den bedste rapportering om samfundsansvar og bæredygtighed.

Førstepladsen er vigtig for egetæpper, der i 2013 satte sig som mål at blive den tæppeproducent i verden, der er bedst til CSR. Den uvildige rating er nemlig med til at tegne det overordnede billede af en viljestærk virksomhed, der brolægger vejen til succes med bæredygtige initiativer. ”Vi er stolte over at ligge i toppen af listen igen, fordi det viser, at vi fortsat er ambitiøse omkring CSR”, udtaler egetæppers administrerende direktør Svend Aage Færch Nielsen og fortsætter: ”Vi har arbejdet med CSR i en årrække og i stedet for at gå i stå, når de gode resultater kommer, så har vi skruet endnu mere op for ambitionerne”.

Stribevis af anerkendelser
De gode resultater står nærmest i kø i øjeblikket hos egetæpper, der siden oktober 2015 har modtaget 3 forskellige CSR-priser fra henholdsvis KPMG, Danish Design Award og Mad & Bolig - samt en anerkendelse fra Europakommissionen. Priserne er et udtryk for de flotte resultatet, egetæpper leverer. Sidst har virksomheden for eksempel fået Cradle to Cradle certificering på 34 nye produkter. Cradle to Cradle er indbegrebet af cirkulær økonomi, og produkter med høj Cradle to Cradle-score betragtes som blandt de mest bæredygtige i verden. Den omfattende certificering har krævet et helt års forberedelse og er Danmarks største Cradle to Cradle certificering til dato - og en af de største globalt set. Det viser lidt om den stålvilje, der ligger bag virksomhedens mål om at blive den bedste.

Blandt egetæppers andre bedrifter inden for ansvarlighed tæller et sortiment af tæpper, der primært består af genanvendte fiskenet og plastikflasker. egetæpper er endvidere én af de få virksomheder i verden med det omfattende CSR certifikat DS 49001. Certifikatet sikrer, at egetæpper arbejder ambitiøst med syv fokusområder: god ledelse, menneskerettigheder, arbejdsforhold, miljøforhold, forbrugerforhold, god forretningsskik samt lokal samfundsudvikling og -involvering.

Vi har alle et ansvar
”Verden har brug for, at virksomhederne tager ansvar for den påvirkning, de har på jordens ressourcer. Vi vil gerne være med til at gå forrest på det her område, fordi vi tror på, at det er det rigtige at gøre. Derfor vedtog egetæpper allerede i 2013 en forretningsstrategi med overskriften ”Sustainable Carpet Design 2020”, og det er resultatet af den, vi begynder at se nu”, fortæller Svend Aage Færch Nielsen og afslører, at fremtiden byder på flere interessante initiativer, der blandt andet skal sikre, at egetæpper når hele vejen rundt i værdikæden, når det handler om ansvarlighed.

Bagom CSR Top 100
CSR Top 100 er en uvildig vurdering af de 100 største danske børsnoterede selskabers CSR-rapportering. Økonomisk Ugebrev Ledelse står bag listen, som har til formål at måle, om der sker fremgang i selskabernes rapportering. Det er en god målepind på, om virksomhedernes CSR-indsats lever op til lovkravene, og om de flytter sig i retning af de ambitiøse mål, regeringen har for de danske virksomheders samfundsindsats. egetæpper deler førstepladsen med 6 andre virksomheder, bl.a. A.P. Møller-Maersk og ISS, som begge er kendt i CSR-kredse for en imponerende CSR-indsats.

Mere fra Ege Carpets A/S

Ege Carpets A/S

www.egecarpets.dk

  • ege@ege.dk
  • 97 11 88 11
  • Industrivej Nord 25, 7400 Herning

Verdens første tæppeproducent med CSR certificering Ege Carpets er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med CSR i højsædet.   Virksomheden, der blev grundlagt i 1938, har fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i t…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere