11.08.2016  |  Klima, miljø og energi

egetæpper indvier nyt varmegenvindingsanlæg i Gram

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et ambitiøst energisamarbejde mellem egetæppers fabrik i Gram, Gram Fjernvarme og DONG Energy sikrer genvinding af overskudsvarme svarende til forbruget i 130 parcelhuse.

Anlægget blev indviet onsdag d. 10. august af egetæppers fabrikschef i Gram, Jørgen Kring Jensen, der demonstrerede, hvordan afkastvarme fra tre af fabrikkens ovne videreføres til de to store varmevekslere, som udgør genvindingsanlægget. De tre ovne bruges dels til tørring af tæpper i farveriet efter farvning og vask og dels til tørring af lim efter påføring af tæppebagside.

Varmegenvindingsanlægget forventes at producere 2.350 MWh årligt, hvoraf 350 MWh forbliver indenfor fabrikkens vægge, hvor de vil indgå direkte i egetæppers produktion. Af de resterende 2.000 MWh, som ledes tilbage til Gram Fjernvarme, vil egetæpper købe halvdelen tilbage til opvarmning af fabrikkens egne produktionslokaler på ca. 25.000 m2. De resterende 1.000 MWh sendes ud i fjernvarmens net til glæde for borgerne i Gram.

Det fremsynede energiprojekt har til formål at nedbringe CO2-udledningen hos både egetæpper og Gram Fjernvarme, og tiltaget er endnu et bevis på egetæppers ambition om at være tæppebranchens førende CSR-virksomhed. egetæpper tog medio 2013 kontakt til Gram Fjernvarme, som lige fra start viste stor interesse i projektet. DONG Energy køber i kraft af sit energipartnerskab med egetæpper de energibesparende andele.

Jørgen Kring Jensen forklarer: "Hos egetæpper investerer vi i energibesparende løsninger, fordi det er det rigtige at gøre. Vi har en lang tradition for at initiere ambitiøse projekter, der mindsker belastningen af miljøet. Samtidig har vi mange eksempler på, at projekterne også er økonomisk rentable, og vi forventer, at investeringen i genvindingsanlægget er tjent hjem om fem år."

Stribevis af anerkendelser

Omverden har fået øjnene op for egetæppers miljøindsats, og virksomheden har siden oktober 2015 modtaget 3 forskellige CSR-priser fra henholdsvis KPMG, Danish Design Award og Mad & Bolig - samt en anerkendelse fra Europakommissionen.

Priserne er et udtryk for de resultater, egetæpper leverer, og virksomheden har for eksempel opnået Cradle to Cradle certificering af 34 produkter. Cradle to Cradle er indbegrebet af cirkulær økonomi, og produkter med høj Cradle to Cradle-score betragtes som de mest bæredygtige i verden. Den omfattende certificering har krævet et helt års forberedelse og er Danmarks største Cradle to Cradle certificering til dato - og én af de største globalt set. Det viser lidt om den stålvilje, der ligger bag virksomhedens mål om at blive førende indenfor CSR.

Blandt egetæppers andre bedrifter inden for ansvarlighed tæller et sortiment af tæpper, der primært består af genanvendte fiskenet og plastikflasker. egetæpper er endvidere én af de få virksomheder i verden med det omfattende CSR certifikat DS 49001. Certifikatet sikrer, at egetæpper arbejder ambitiøst med syv fokusområder: god ledelse, menneskerettigheder, arbejdsforhold, miljøforhold, forbrugerforhold, god forretningsskik samt lokal samfundsudvikling og -involvering.

Kort om egetæpper

egetæpper er én af Europas førende virksomheder inden for formgivning, udvikling og produktion af tæpper af høj kvalitet med fokus på miljøet. Virksomheden blev grundlagt i 1938 og bruger den mest moderne teknologi i tæppebranchen. Derfor kan egetæpper levere tæpper med et hvilket som helst design og med branchens korteste leveringstid.

Mere fra Ege Carpets A/S

Ege Carpets A/S

www.egecarpets.dk

  • ege@ege.dk
  • 97 11 88 11
  • Industrivej Nord 25, 7400 Herning

Verdens første tæppeproducent med CSR certificering Ege Carpets er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med CSR i højsædet.   Virksomheden, der blev grundlagt i 1938, har fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i t…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere