30.04.2015  |  Klima, miljø og energi

Eksporten af grøn energiteknologi vækster kraftigt

Sidste år blev der eksporteret grøn energiteknologi for 43,6 milliarder kroner, viser en ny opgørelse.

Eksporten af grøn energiteknologi vækster fortsat. Sidste år steg eksporten med 15,4 procent og endte på 43,6 milliarder kroner. Det viser en opgørelse over eksporten af energiteknologi i 2014, der er lavet af Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, DI Energi og Dansk Energi.

Læs også: Den grønne danske eksport udgør 65 milliarder

”Danske virksomheder er førende på grøn energiteknologi, og hvert år stiger efterspørgslen efter grønne danske løsninger. Vores ambitiøse klimapolitik har bidraget til, at danske virksomheder står meget stærkt, og den position skal vi kæmpe for at bevare i fremtiden. Tallene her viser meget klart, at det er den rigtige vej at gå”, siger klima-, energi, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Læs også: Stor vækst i Danmarks eksport af energiteknologi

Eksporten af grøn energiteknologi har været i kraftig vækst tre år i træk, og den overgik sidste år niveauet fra før finanskrisen i 2008. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere