03.05.2012  |  Klima, miljø og energi

Elbiler går som varmt brød – i Norge

I Norge har Nissan solgt 1.000 eksemplarer af elbilen Leaf på et halvt år, mens der i Danmark kun er blevet solgt 20 eksemplarer. Politikerne gør ikke nok for at gøre elbiler tilgængelige herhjemme, mener dansk forhandler af elbiler.

Nordmændene har taget elbilerne til sig, mens det går langsomt med udviklingen herhjemme. Ifølge Ingeniøren er der blevet solgt 1.000 eksemplarer af Nissans elbil, Leaf, i løbet af det seneste halve år, mens der kun er solgt 20 eksemplarer af elbilen i Danmark.

Læs også: Markant flere elbiler på vejene i 2012

Bruger busbanen
Ifølge Peter Hal, som er landechef for Nissan Danmark, skyldes det blandt andet, at der er lettere at benytte en elbil i Norge. Nordmændene kan nemlig parkere gratis og benytte buskørebanen i en el-bil.

”Trafikken i Oslo er et mareridt i myldretiden, men med buskørebanen slipper bilisterne uden om køerne,” siger Peter Hal til Ingeniøren.

Mangler politisk opbakning
Peter Hal mener, at mange danskere holder sig tilbage på grund af elbilens begrænsede rækkevidde.

”Selv om de færreste kører mere end 50 km om dagen, vil de gerne have følelsen af at kunne køre og få ladet op. En elbil som Leaf kan nemlig maksimalt køre 170 km, før den skal oplades,” siger Peter Hal til Ingeniøren.

Læs også: Aftale booster det globale elbilmarked

Ifølge www.nissan-europe.com er Norge det land i Europa, med størst politisk opbakning til elbiler. Blandt andet findes 3500 steder i Oslo, hvor elbilerne kan oplades. 

I Danmark vil Nissan snart rulle elbiler ud til samtlige Nissan-forhandlere. Der går dog et stykke tid, inden alle er klar, da de enkelte forhandlere skal igennem et træningsforløb, før de kan sælge elbilerne.

- OWG

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere