16.12.2021  |  Klima, miljø og energi

En hidtil uudnyttet materialestrøm skal nu udnyttes

Den engelske supermarkedskæde Tesco vil nu genanvende plastik-emballage fra fødevarer én til én.

I dag er langt det meste genanvendte fødevareemballage produceret af PET-flasker. I de kommende år vil efterspørgslen stige markant, og fødevareindustrien må derfor kigge ind i andre ressource-kilder.

Det skriver PackM.dk

Det gør Tesco nu sammen med emballageproducenten Faerch. Et nyt koncept skal nemlig sikre indsamlingen af Tescos såkaldte displaybakker, som igen skal blive til nye bakker i et lukket kredsløb.

Konceptet er det første af sin slags, der genanvender fødevareemballage én til én og altså ikke er afhængig af PET-flasker som primær kilde.

Læs også: Danish company introduce new system for recycling packaging

”Som den eneste virksomhed i verden med et integreret bakke til bakke-genindvindingssystem har vi evnen, kapaciteten og ekspertisen til at støtte branchen i retning af en cirkulær økonomi for fødevareemballage. Rejsen er lige startet, og vi ser frem til at samarbejde med Tesco om at lancere dette koncept på markedet”, udtaler Spencer Johnston, CEO hos Faerch UK, Irland og Frankrig.

Tredjeparts-validerede certifikater skal sikre høj gennemsigtighed for produkternes præcise sammensætning.

Det nye koncept udnytter en vigtig materialestrøm, der indtil nu ikke har været anvendt til nye plastikprodukter.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere