28.08.2019  |  Strategi & ledelse

Er du blandt de erhvervsledere, der mangler viden om FNs Verdensmål? Så er du ikke alene!

Indhold fra partner Hvad er dette?

En ny måling fra PwC viser at 31% af de deltagende erhvervsledere mangler kendskab til FNs verdensmål. Men der er gode muligheder for at sætte gang i processen og få del i de fordele som verdensmålene giver.

Ifølge en ny måling foretaget af PwC svarer 31% af de knap 400 erhvervsledere, der deltog i undersøgelsen, at de har lidt eller slet intet kendskab til FNs verdensmål. Blandt de mindre virksomheder er tallet 40%. Virksomhedslederne efterlyser viden og konkrete værktøjer der kan hjælpe dem i gang med arbejdet.

I PwC’s måling svarer ca. 24 % af virksomhederne, at de ikke arbejder med målene. Blandt de virksomheder, der arbejder med målene, svarer 81 %, at de gør det ud fra et ønske om at tage fælles ansvar, og 50 % svarer, at det er en forventning fra deres kunder. 46% af virksomhederne, der arbejder med målene fortæller, at det er en økonomisk gevinst for deres forretning at arbejde med målene. Der er altså flere gode grunde til at arbejde aktivt med Verdensmålene.

For de, der vil vide mere, er der gode muligheder for at øge sit kendskab til verdensmålene og få sat gang i processen med at indarbejde dem i sin forretning. Verdensmålene er relevante for alle typer af virksomheder, og de kan indarbejdes strategisk i både designproces, produktion, indkøb og markedsføring.

Green Moves afholder kurser om FNs verdensmål over hele landet i løbet af efteråret. Kurserne er specielt rettet mod virksomheder, der gerne vil tage de første skridt på vejen, og byder både på baggrundsviden og praktiske øvelser, der klæder deltagerne på til den videre færd. Ved hjælp af konkrete eksempler og brug af jeres egen case gøres verdensmålene relevante for hver enkelt virksomhed, som får indblik i hvordan netop deres forretning kan få gavn af arbejdet med målene.

Green Moves rådgiver små og store virksomheder i bl.a. FNs verdensmål og deres forretningspotentiale. Og erfaringer har vist at virksomhederne har gavn af arbejdet. For eksempel udviklede Folkesparekassen det nye produkt ”Verdensmålslån” allerede inden samarbejdet med Green Moves var slut. Ud over at bidrage til en øget bevidsthed blandt ledelse og medarbejdere, giver den strategiske indsats med Verdensmålene ofte stolthed blandt medarbejderne, kan virke positivt i forhold til at rekruttere nye medarbejdere og kan jo altså give et synligt resultat på bundlinjen.

Læs mere om Green Moves kurser i FNs verdensmål her

Denne artikel er en del af temaet I fokus: SMV'er og verdensmål

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere