10.06.2020  |  Strategi & ledelse

Erhvervslivets indgang til FN's verdensmål

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dansk Industri har, med støtte fra Industriens Fond, lanceret en ny SDG portal som led i projektet "Fra filantropi til forretning". Form¨ålet er at hjælpe virksomheder på vej til at høste de kommcercielle muligheder i bæredygtig udvikling.

De seneste to år har vi arbejdet tæt sammen med 21 virksomheder i projektet ”Fra filantropi til forretning”. Gennem bootcamps, udviklingsprojekter, konferencer og netværksmøder er vi, sammen med virksomhederne, blevet klogere på, hvilke udfordringer virksomheder møder i det strategiske arbejde med FN’s verdensmål - og ikke mindst, hvordan målene kan omsættes til konkurrencefordele og kommercielle muligheder.

Den viden - plus gode råd fra en række eksperter - kommer nu ud til alle virksomheder via DI’s nye SDG portal, som henvender sig til topchefer og mellemledere i landets virksomheder. Den forsøger at give svar på mange af de kritiske spørgsmål man møder i arbejdet med verdensmålene. 

Her er inspiration og værktøjer til at integrere bæredygtighed i kerneforretningen. Og vi præsenterer også ”DI’s SDG tandhjul”, der giver værdifuld indsigt i den proces, de 21 virksomheder har arbejdet med i projektet.

Genopretning via verdensmål

Det er vores håb, at DI’s SDG portal, som er støttet af Industriens Fond, kan bidrage til den genopretning, Danmark står overfor som følge af den sundhedsmæssige - og økonomiske krise. Ambitionen er, at den hen ad vejen bliver erhvervslivets primære indgang til verdensmålene, og at den vil være et nyttigt og håndfast værktøj for danske virksomheder. 

Vi vil løbende udbygge værktøjskassen, supplere med gode eksempler fra erhvervslivet og dele ny viden, som kan hjælpe danske virksomheder med at vinde i det globale kapløb om bæredygtige løsninger og markedsandele. Følg med på siden og på portalens LinkedIn-netværk.

Vi håber, at du vil finde portalen nyttig. Du er velkommen til at give redaktionen både ris, ros og konstruktiv kritik, så vi kan holde den opdateret og brugbar frem mod 2030.

Besøg portalen på di.dk/sdg og https://www.danskindustri.dk/SDG-verdensmal/

God arbejdslyst!

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere