10.01.2022  |  Menneskerettigheder

Et trygt og varmt sted at sove

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ingen mennesker skal sove på gaden, derfor har Kirkens Korshær flere steder rundt omkring i landet åbnet ekstra sovepladser på natvarmestuer og i form af nødovernatningssteder. For det kan være livsfarligt at sove på gaden i de kolde vintermåneder.

Vinteren er for alvor kommet til Danmark med temperaturer, der ikke sjældent når under nul. For de fleste mennesker betyder det, at huer, handsker og halstørklæder igen er fundet frem fra skuffen. Lidt ekstra hygge derhjemme i den varme stue. Men for mennesker, som lever og tilbringer de fleste af døgnets timer under åben himmel på gaden, kan det være livsfarligt.

Kirkens Korshærs arbejder for, at ingen mennesker skal sove på gaden. Derfor tilbyder organisationen i vintermånederne på natvarmestuer, herberger og nødovernatningssteder en seng at sove i, lidt at varme sig på og medmenneskelig omsorg. Et tilbud, som dækker nogle af de mest fundamentale menneskelige behov. Der er med til at give det enkelte menneske lidt overskud til at klare sig igennem dagen i en ofte svær hverdag.

Listen over overnatningssteder opdateres løbende og kan findes her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere