08.06.2023  |  Kommunikation

EU-regulatorer ser øget risiko for greenwashing hos banker

At finansielle institutioner som banker begår greenwashing bliver kun en mere og mere aktuel risiko. Det viser nye rapporter fra EU.

Risikoen for, at finansielle serviceinstitutioner som banker, investeringsselskaber og forsikringsselskaber begår greenwashing, bliver kun større og større.

Det viser nye rapporter, udgivet af EU’s tre primære tilsynsmyndigheder, European Supervisory Authorities (ESA’er).

Det skriver mediet ESG Today.

Læs også: Platform vil hjælpe virksomheder med at undgå anklager om greenwashing

Rapporterne kommer efter en forespørgsel fra EU-Kommissionen, som ønskede input omkring aspekter vedrørende greenwashing og de relaterede risici samt hvordan ESA’erne tackler problematikken.

Kommissionen lægger vægt på den hastigt stigende efterspørgsel efter bæredygtige investeringer og produkter.

Om end en positiv trend, advarer institutionen dog også, at risikoen for greenwashing underminerer tilliden til bæredygtig finans og ”det finansielle systems kapacitet til at overføre privat kapital til bæredygtige investeringer.”

Læs også: EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav

Rapporterne viser da også ”en klar stigning i potentielle sager om greenwashing” hos eksempelvis internationale banker.

Det omfatter særligt at de fremmer bæredygtighedsinitiativer og udlader information om ikke-bæredygtige aktiviteter. Det kan eksempelvis være at hævde at bekæmpe skovrydning, mens de investerer i virksomheder, som forbindes med nedfældningsprojekter.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere