01.11.2022  |  Samfund

Fælles opråb til politikerne: Behov for akutpakke til klimaet

Efter FN’s seneste rapport om klimaets alvorlige tilstand efterlyser fire organisationer en akutpakke, der vil sætte ryk i handling og implementering af den grønne omstilling.

De globale temperaturstigninger får klimaet til at ændre sig endnu voldsommere end hidtil. Og muligheden for at gøre noget ved det bliver hastigt mindre, viser den nye FN-rapport 2022 UNEP Emission Gap Report. Derfor er der behov for en akut klimapakke, der øger tempoet og implementeringen af den grønne omstilling.

Det bør brage vælgernes beslutning på i dag, og være et centralt fokuspunkt for den nye regering, mener de fire organisationer Dansk Erhverv og Ingeniørforeningen samt Danmarks Naturfredningsforening og CONCITO.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Accelereret grøn omstilling er en nødvendighed, og derfor skal vi som samfund prioritere, hvad vores hænder og hoveder skal bruges til,” siger Aske Nydam Guldberg, fung. formand, Ingeniørforeningen, IDA.

En akutpakke fra Folketinget skal indeholde klare beslutninger om, hvilke infrastrukturopgaver det haster mest at få løst, og det bærende princip bør være at sætte den grønne udrulning forrest, så eksempelvis vindmøller og fjernvarme vægtes højere end gasrør og motorveje, mener han.

Læs også: Investorer tager aktivt ejerskab til næste niveau i klimasagsmål mod Volkswagen

Netop prioriterede investeringer i energi og grøn infrastruktur bør være en politisk kerneopgave, lyder det fra Dansk Erhverv, fordi hele Danmark skriger på billig og sikker energiforsyning.

"Syv ud af ti virksomheder melder, at de høje elpriser rammer både omsætning og vækst. Mere grøn strøm er en lavthængende klimafrugt og medicinen mod høje elpriser. Derfor bør det være en topprioritet for alle partier at få udbygningen af vedvarende energi op i gear. Vi skal have en akutpakke, som sikrer konkret handling," siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

”Lige nu står vi ikke til at nå 2025-målet, og samtidig er det bydende nødvendigt, at vi hurtigt får taget en række beslutninger, der sikrer, at vi kommer på rette spor for en ambitiøs grøn omstilling frem mod 2030 og på længere sigt. Husk at også dette folketingsvalg er et klimavalg,” afslutter siger Christian Ibsen, som er direktør i CONCITO.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere