15.10.2012  |  Strategi & ledelse

Første danske vaskeri bliver CSR-certificeret

Berendsen Textil Service får CSR-certificeringen DS 49001 som det første vaskeri i Danmark.

Om DS49001

DS49001 er et ledelsessystem for samfundsmæssig ansvarlighed, som sikrer bæredygtige forretningsgange. Sysstemet stiller krav inden for følgende 10 principper:

 1. Ansvarlighed
 2. Gennemsigtighed
 3. Etisk adfærd
 4. Respekt for interessenter
 5. Respekt for loven
 6. Respekt for internationale adfærdsnormer
 7. Respekt for menneskerettigheder
 8. Væsentlighed
 9. Helhedssyn
 10. Løbende forbedringer

Vaskeri-kæden Berendsen Textil Service har netop fået CSR-certificeringen DS 49001 til sine vaskerier i henholdsvis Høje Taastrup, Varde, Kjellerup og Ølsted. De 4 vaskerier udgør Berendsens Health Care division, der primært servicerer hospitaler og plejehjem.

Stort resurseforbrug
”Vi er en del af en branche, som håndterer godt 120.000 tons textilvask om året. Således er håndtering af spildevand og kemikalier samt forbrug af ressourcer som elektricitet og vand en del af branchens store udfordringer. Hos Berendsen arbejder vi derfor med at sikre optimale processer i forhold til miljø, kvalitet og arbejdsmiljø. Vi har arbejdet fokuseret med det siden 2001 og kan se, at det får større og større betydning i forhold til vores medarbejdere, kunder, leverandører og samarbejdspartnere,” siger Anne-Sophie Stokbro, der er Kvalitets-, Miljø- & Arbejdsmiljøchef i Berendsen Textil Service.

Berendsen beskæftiger cirka 1400 medarbejdere fordelt på i alt 16 vaskerier over hele landet. Siden 2001 har et fokuseret arbejde med CSR i virksomheden blandt andet betydet, at energiforbruget per kg vasket tøj er reduceret med 45 procent og vandforbruget med næsten 10 liter per kg.

Udover at være DS 49001-certificeret er virksomheden svanemærket og certificeret i forhold til ISO 14001, ISO 9001 og OHSAS 18001.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

 • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere