03.05.2017  |  Supply chain

Første globale standard for bæredygtigt indkøb er på markedet

I sidste uge lancerede International Standards Organization (ISO) den første internationale standard for bæredygtigt indkøb. Den skal blandt andet hjælpe virksomheder med at træffe bedre valg i forsyningskæden.

Efter fire års udvikling blev den første internationale standard for bæredygtigt indkøb lanceret i sidste uge af International Standards Organization (ISO).

Som den første af sin art har ISO 20400 til formål at hjælpe virksomheder med at træffe bedre valg i deres forsyningskæder.

Læs også: Undersøgelse: Kvinder i produktionen er godt for forsyningskæden

Det gøres ved at etablere retningslinjer for virksomheder, så de kan vurdere deres leverandører på etiske og bæredygtige kriterier.

Tæt samarbejde mellem købere og leverandører
En af dem, der har været med til at udvikle ISO 20400, er Jacques Schramm, der er formand for den komite, som har styret processen.

Ifølge ham vil standarden hjælpe organisationer med at undgå finansielle og miljømæssige ricisi, der er forbundet med dårlig supply chain management:

”Risikoen for ikke at forstå og styre praksis i hele forsyningskæden er stor. Bæredygtigt indkøb hjælper med at minimere risici ved at tilskynde købere og leverandører til at arbejde tæt sammen og dermed opnå et bedre resultat for alle”, siger han.

Arbejdet med at udvikle ISO 20400 har haft bred opbakning. Således deltager 38 lande og 14 observerende nationer, der sammen repræsenterer 65 procent af verdens befolkning, 85 procent af verdens samlede BNP og 73 procent af CO2-udledningen.

Læs også: Mange indkøbere overser risici for korruption i forsyningskæden

Ud over miljømæssige overvejelser tager ISO 20400 også hensyn til social og økonomisk bæredygtighed, når et bæredygtigt køb skal vurderes.

Da virksomheder ikke kan blive ISO 20400-certificerede, er målet med standarden at skabe en global konsensus omkring nøglebetingelser og forventninger til ansvarlige indkøb.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere