07.04.2011  |  Kommunikation

Faktuel sammenligning af produkter til bæredygtige byggerier

Ny certificeringsordning gør det muligt at sammenligne produkter på et faktuelt grundlag, så arkitekter og bygherrer kan vælge de mest bæredygtige løsninger.

Green Building Council Denmark har vedtaget, at den såkaldte DGNB-certificeringsordning skal ligge til grund for et certificeringssystem, der omfatter danske byggerier. Systemet skal gøre det muligt for blandt andet bygherrer og arkitekter at sammenligne produkter på et faktuelt grundlag, så de kan finde frem til de mest bæredygtige materialer og løsninger. En beslutning man hilser velkommen i virksomheden InterfaceFLOR.

”Det er meget positivt for dansk byggeri, at det nye danske Green Building Council har besluttet at pege på den ambitiøse DGNB-certificeringsstandard til byggeprojekter. Ordningen udmærker sig ved at have fokus på bæredygtighed i bred forstand og ved at være livscyklusorienteret. Det bakker vi op om hos InterfaceFLOR, og vi opfordrer alle producenter af tæppefliser og andre byggematerialer til også at bakke op om denne transparente ordning, så det bliver lettere for bygherrer og arkitekter at udregne hvilke materialer og løsninger, der er de mest bæredygtige,” udtaler Majken Bülow, der er Sustainability Manager i InterfaceFLOR.

Dét, der karakteriserer DGNB-ordningen er, at den analyserer bygninger ud fra de tre dimensioner: miljø, økonomi og det sociale. På den måde inddrager den mange aspekter inden for bæredygtighed. Ordningen er relativt ung og betegnes som en andengenerationsordning, der har inddraget det bedste fra andre eksisterende ordninger, så som den britiske ordning BREEAM og den amerikanske LEED. DGNB-ordningen er samtidig på forkant med kommende europæiske normer for bæredygtigt byggeri.

-SRR

Mere fra Signe

Signe Riisager Raskmark

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere