15.01.2015  |  Strategi & ledelse

Falck og Børnefonden skal træne sundhedspersonale i Benin

Falck og Børnefonden vil i et nyt virksomhedssamarbejde træne sundhedspersonale i det vestafrikanske land Benin.

Falck rykker sammen med Børnefonden ind i det vestafrikanske land Benin de kommende to år. I et nyt virksomhedssamarbejde vil de uddanne beninsk sundhedspersonale og opgradere landets sundhedsklinikker.

Læs også: Dansk-afrikansk samarbejde sikrer bæredygtig energi i Uganda

Formålet med projektet er blandt andet at skabe bedre rammer for fødsler og dermed nedbringe mødredødeligheden. Børnefonden har lavet udviklingsarbejde i Benin i 20 år, hvor kapaciteten i sundhedssystemet er yderst begrænset, og hvor høj mødredødelighed er et stort problem.

CEO i Børnefonden Bolette Christensen ser store perspektiver i det nye samarbejde med Falck.

”Falck har nogle særlige erfaringer med at træne personale og arbejde på svært tilgængelige steder, hvor der mangler udstyr og moderne teknologi. De kompetencer er helt afgørende for at flytte viden over i sundhedssektoren i Benin. Vi har store forventninger til samarbejdet, også fordi det bliver første gang, en dansk udviklingsorganisation går sammen med en privat aktør på sundhedsområdet på den her måde”, siger Bolette Christensen.

Falck varetager uddannelsen
Rent praktisk varetages uddannelsen af Falck, der populært sagt skal "træne trænere". I alt skal 25 læger, jordmødre og sygeplejersker uddannes, så de kan uddanne og træne cirka 160 ansatte på små sundhedsklinikker i otte landkommuner. Og samarbejdet glæder regionsdirektør Diana Sørensen fra Falck.

”NGOer som Børnefonden har de rette lokale kontakter, infrastrukturer og medarbejdere og vil være en meget vigtig del af sundhedssystemerne i Afrika i lang tid fremover. Derfor er et tæt samarbejde med Børnefonden - og andre NGOer - en væsentlig forudsætning for, at vi når vores mål om at levere sundhedsydelser i disse lande”, siger Diana Sørensen fra Falck.

Førstehjælp til 600 mennesker
Ud over indsatserne på sundhedsklinikkerne vil der også blive givet kurser i mor-barn-sundhed og førstehjælp efter samme model, hvor Falck uddanner 25 lokale trænere, som efterfølgende skal uddanne op mod 600 mænd og kvinder.

I Børnefonden håber man, at samarbejdet kan levere så gode resultater, at projektet på sigt kan skaleres op, og træningen kan gennemføres i andre områder i Benin og i Vestafrika.

Læs også: Børnefonden: Gode vækstmuligheder i Afrika for danske virksomheder

Bolette Christensen håber også, at der med tiden kan komme andre erhvervssamarbejder til. Børnefonden arbejder allerede målrettet på at få flere erhvervspartnere i tale, som kan se både et godt formål og en god forretningsmulighed på længere sigt i Vestafrika.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere