24.10.2020  |  Strategi & ledelse

FBSA INDSAMLER VIDNESBYRD OM KRÆNKELSER I BYGGERIET

Indhold fra partner Hvad er dette?

I takt med den aktuelle me too-bølge, der afdækker sexistisk og krænkende adfærd i forskellige dele af det danske samfund, samler Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar nu vidnesbyrd ind fra byggeriet. Det sker anonymt og har til formål at afdække omfanget af krænkende adfærd i den danske ejendoms,- bygge- og anlægsbranche. Du kan bidrage ved at sende os din historie eller skrive under på vores sexismeerklæring.

I lyset af den aktuelle debat om sexisme i det danske samfund, har vi i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar besluttet at efterlyse vidnesbyrd fra alle (både mænd og kvinder), der har oplevet sexistisk, krænkende eller grænseoverskridende adfærd i deres position i bygge- og anlægsbranchen.

Dette initiativ er hverken målrettet specifikke personer eller virksomheder. Vi ønsker blot at afdække omfanget af problemet gennem anonyme vidnesbyrd, så vi sammen kan mindske graden af magtmisbrug fremadrettet. Indsamlingen vil særligt understøtte verdensmål 5 om ligestilling mellem mænd og kvinder, og skal bidrage til at skabe en konstruktiv dialog om, hvordan vi skaber en mere inklusiv og attraktiv branche til gavn for alle.

Vi henvender os derfor til alle – kvinder og mænd, som har oplevet sexistisk eller krænkende adfærd i byggeriet, uanset funktion. Indsamlingen er anonym, og vil ikke referere til enkeltpersoner eller virksomheder offentligt.

Du kan deltage på to måder

1. Del din historie: Du kan trygt dele dit vidnesbyrd ved at sende din historie, dit navn og gerne funktion til os på christina@fbsa.dk.

Din henvendelse vil blive behandlet fortroligt af Christina Schultz og Hanne Ullum på vegne af FBSA. Publiceres vidnesbyrdene, vil vi kræve kildebeskyttelse til alle bidragsydere, medmindre du har et ønske om at stå frem med din personlige historie.

2. Støt op om sagen: Send os din underskrift, hvor du skriver under på følgende:

"Jeg vil gerne støtte, at vi i byggebranchen afdækker omfanget af sexisme og krænkende adfærd. Jeg vil gerne bidrage til, at vi får en konstruktiv dialog om, hvordan vi skaber en branche, der er inkluderende og attraktiv for alle, og hvor ingen skal opleve grænseoverskridende adfærd."

Det gør du ved at sende os dit fulde navn på christina@fbsa.dk.  Eller ved at tilkendegive din støtte i en kommentar på dette LinkedIn-opslag. Vi publicerer underskrifterne i dette google docs-dokument. Bemærk, at du her vil stå frem med navn.

Vi samler løbende vidnesbyrdene anonymt i dette google docs, hvor du også kan se, hvad andre har oplevet.

Vi vil i løbet af november invitere dem, som støtter op eller bidrager med vidnesbyrd ind til et møde, hvor vi i fællesskab kan drøfte konstruktive forslag til, hvordan vi kan komme sexismen til livs og skabe et godt arbejdsmiljø for alle.

Det er nu, vi skal stå sammen om at ændre kulturen og stoppe sexisme - også i byggeriet. På vegne af kvinder og mænd, der ønsker en forandring i branchen, tak!

Del gerne denne nyhed i dit personlige netværk.

Mere fra Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA)

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA)

http://byggerietssamfundsansvar.dk/

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) arbejder for at gøre ordentlige arbejdsforhold og bæredygtige løsninger til helt centrale elementer for sund konkurrence i ejendoms-, bygge- og anlægsbranchen.FBSA tager udgangspunkt i samfundsansvar som en kilde til merværdi i den enkelte virksomhed. Private og offentlige organisationer på tværs af værdikæden i byggeriet kan styrke deres tilgang til…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere