24.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Fire energiselskaber i usædvanligt partnerskab

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er som forretningspartnere, at fire konkurrerende energiselskaber går sammen i et sjældent partnerskab. De hjælper små og mellemstore virksomheder til at indfri betydelige energibesparelser og bedre bundlinjer. Flere virksomhederne står i kø til det eftertragtede tilbud.

Det skal være nemt, og det skal være oplagt at investere i at energi-renovere sin virksomhed. Det er mantraet bag et nyt forretnings-partnerskab blandt fire fynske energiselskaber kaldet Effektiv Energi.

Bag Effektiv Energi står Nature Energy, Fjernvarme Fyn, SEF A/S (tidl. Sydfyns Elforsyning), Energi Fyn og miljønetværket MiljøForum Fyn. Sammen med 12 servicepartnere finansierer de to energi-konsulenter, der tilbyder virksomheder en samlet løsning med energiscreening, tilbud, finansiering og hjælp til at vælge de bedste investeringer.

Foruden at gøre det let for små og mellemstore virksomheder at lave energirenovering, har Effektiv Energi også til formål at hente energi-besparelser til de fire energiselskaber. Desuden skaber energi-partnerskabet udvikling og nye kunder til håndværkere og leverandører af energiteknologiske løsninger på Fyn.

Læs mere om EFFEKTIV ENERGI her.

Ny måde at opfylde energisparemål
Modellen Effektiv Energi er testet som et EU vækstfondsprojekt i perioden 2013 til 2015 under Region Syddanmarks Vækstforum. Resultaterne og erfaringerne herfra var så gode, at de fire partnere med MiljøForum Fyn i spidsen har udviklet en ny model, men drevet på markedsvilkår. Det forklarer talsmand for de fire selskaber, energisparechef i Energi Fyn Henning Rask:
– Effektiv Energi er målrettet virksomheder med et årligt energiforbrug på under 1 mio. kWh. I branchen har vi haft en tendens til at koncentrere os om de store virksomheder, hvor de største besparelser er. De små og mellemstore virksomheder er tidligere blevet negligeret. Med Effektiv Energi har vi nu mulighed for at tilbyde de små og mellemstore virksomheder en attraktiv pakke, som hjælper virksomhederne med at reducere deres energiforbrug, siger Henning Rask og uddyber:
– Ved at gå sammen i Effektiv Energi reducerer hver partner omkostningerne til energioptimering hos små og mellemstore virksomheder, hvilket samtidig understøtter regeringens ønske om at effektivisere den grønne omstilling, siger han.

Overraskende resultater i opstartsfasen
Med Effektiv Energi tyder det på, at parterne har ramt noget i markedet, der virker. Forretningschef i MiljøForum Fyn, Christina Melvang, har store forventninger til projektet:
– Vi ser et overraskende stort besparelsespotentiale hos de første virksomheder, vi har besøgt. De første screeninger viser potentielle energibesparelser på 150.000 kWh om året pr. virksomhed. Det svarer til mellem 20 til 30 procent af energiforbruget. Samtidig er den gennemsnitlige tilbagebetalingstid på kun et år, siger hun og fortsætter:
– Det er særdeles attraktivt for de små og mellemstore virksomheder at investere i energibesparelser. Med denne model har vi gjort det nemt for virksomhederne at sige ja,” siger Christina Melvang og tilføjer, at der allerede er en række virksomheder på venteliste til screening.

Den samlede pakke med energiscreening er gratis for virksomheden, men det koster 5000 kr. at deltage, såfremt virksomheden ikke implementerer investeringer i energibesparende tiltag med en tilbagebetalingstid på under to år.

Kontakt
Christina Melvang, Forretningschef, MiljøForum Fyn en del af Udvikling Fyn, telefon: 20 23 16 34
Henning Rask, Energisparechef, Energi Fyn, telefon: 51 16 44 90

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere