Tech-titaner kommer til at spire i bæredygtig bygning

BYG FYN indgår bygherreaftale med BoligGruppen A/S.

03.10.2019

Sponseret

BYG FYN

Det er sket igen. Endnu en underskrift er landet på en bygherreaftale, hvor bæredygtigt byggeri er i centrum. Den her gang er omdrejningspunktet IT-huset Titan i Odense, der er en del af Tech Town Odense A/S. Første spadestik til kontorejendommen er allerede taget, og bag bygningen står ejendoms- og projektudviklingsselskabet BoligGruppen A/S. I interviewet herunder forklarer den tekniske direktør for BoligGruppen, Jacob Bagger, hvorfor virksomheden har indgået aftalen med BYG FYN.

Hvorfor har BoligGruppen valgt at indgå en bygherreaftale med BYG FYN?
– Vi har i BoligGruppen en strategi om, at alle vores kommende byggeprojekter skal være af bæredygtig karakter. Vi kender BYG FYN som en lokal aktør i bæredygtighedens tegn, og vi vil gerne bakke op om den lokale udvikling i bæredygtig retning og tankerne bag.

Hvad er dine forventninger til resultatet af aftalen?
– Vi har sat os for mål at opføre et bæredygtigt kontorbyggeri. Aftalen skulle gerne være med til at bringe os i mål. Samtidig er det endnu et skridt på vejen i forhold til vores bæredygtige profil.
– Min forventning til fremtiden er, at hele branchen omstiller sig i en mere bæredygtig retning. Mange er allerede godt på vej. I bund og grund handler det om at passe godt på ”moder jord” og få det bedste ud af de ressourcer, vi har til rådighed. Jeg mener, lærdommen i forbindelse med de bæredygtige projekter kan være med til at fremhæve dette mindset.

Giver fokusset på bæredygtighed en bedre position i markedet for erhvervslokaler?
– Vi mærker en efterspørgsel på bæredygtige erhvervslejemål, så det vil det gøre i mange tilfælde.

Hvorfor har I valgt BYG FYN-modellen?
– BYG FYN-modellen er valgt, idet den er simpel og jordnær. Samtidig giver modellen mulighed for at arbejde med nogle udvalgte bæredygtige elementer i byggeriet. I vores konkrete tilfælde har vi bl.a. valgt at arbejde med minimering af kemikalier i byggeriet samt nedsættelse af CO2-produktion. Jeg tror på, at modellen giver os og vores samarbejdspartnere et indblik i, at bæredygtigt byggeri kan gøres simpelt, og dermed ikke er noget man skal frygte uanset hvilken type aktør, man er i byggebranchen.

NIRAS er involveret i projektet. Er der flere af BYG FYNs medlemmer på listen over samarbejdspartnere?
I dette projekt er vi fortsat i forhandling med udvalgte entreprenører. Jeg er sikker på, at vi i vores valg af entreprenører aktiverer nogle medlemmer som enten underentreprenører eller deres underleverandører. Når jeg ser på listen over medlemmer af BYG FYN, er der flere af vores eksisterende gode samarbejdspartnere, der er repræsenteret.

Er der andre projekter i støbeskeen, hvor en bygherreaftale vil være relevant?
I BoligGruppen har vi et ønske om, at vores fremtidige projekter skal være af bæredygtig karakter, så fremover vil der bestemt være mulighed for flere bygherreaftaler.

14.10.2019BYG FYN

Sponseret

Cirkulær økonomi på 30 sekunder

03.10.2019BYG FYN

Sponseret

Tech-titaner kommer til at spire i bæredygtig bygning

27.06.2019BYG FYN

Sponseret

Vi skifter navn til…

16.05.2019BYG FYN

Sponseret

Grøn prisregn over Fyn

02.05.2019BYG FYN

Sponseret

Digital markedsdialog fremmer bæredygtigt byggeri

02.12.2018BYG FYN

Sponseret

Stort potentiale i rester fra bær-, frugt- og grøntsagsproduktion