14.08.2020 | Supply chain
Firmajulegaven skaber jobs til udsatte i Afrika
Indhold fra partner Hvad er dette?
En række sociale iværksættere er gået sammen om firmajulegaven ’Afrikakurven’, så virksomheder kan give medarbejderne en smagfuld julegave og samtidig bidrage til at skabe udvikling i Afrika.
Igen i år får mange medarbejdere en helt særlig julegave fra deres arbejdsgivere. De får nemlig ’Afrikakurven’, hvor kurv, kaffebønner, chokolade, honning og nødder skaber arbejde og ordentlige arbejdsforhold til udsatte mennesker i Kenya, Ghana, Tanzania og Sydafrika.
Julegaven kan sammensættes efter ønsker og budget, men fælles for alle delikatesserne er, at de ikke bare smager godt. De gør også godt for udsatte mennesker i Afrika:
- NGUVU-kaffebønnerne styrker kvindelige kaffebønder i Kenya. Kaffebønnerne er pakket ind i farverige stofposer, der er produceret af kvinder i Nairobis slum, så de får en tiltrængt indtægt.
- Chokoladen fra Social Foodies skaber arbejde til udsatte mennesker i Sydafrika.
- Superfood drik fra Numba styrker småbønder i Ghana.
- Honning fra biavler i Tanzania skaber jobs i lokalsamfundet.
- Cashewnødder sikrer jobs til kvinder i Ghana og skolegang til deres børn.
- Chiafrø styrker småbønder i Kenya.
- Selve kurven fra Hammershus Fairtrade skaber arbejde til kvinder i det nordlige Ghana.
Stor opbakning
Både store og små virksomheder har allerede bestilt Afrikakurven som årets firmajulegave.
”Vi kan mærke at efterspørgslen er stigende. Flere og flere virksomheder arbejder aktivt med vores allesammens verdensmål, og det kommer også til udtryk i indkøbet af firmagaver. Vi kan bidrage til en positiv udvikling, når vi går sammen og tænker ansvarlighed helt ud i yderste led af værdikæden”, fortæller Rune Sandholt, der arbejder for at forbedre vilkårene for kvindelige kaffebønder i Kenya.
Rune Sandholt fortæller, at de er glade for at virksomhederne bestiller Afrikakurven i god tid.
”Vores gavekoncept kræver lidt ekstra tid. Eksempelvis skal jeg have farverige stofposer produceret af kvinder i Nairobis slum, så de er sikret en tiltrængt indtægt, der betyder, at de kan skaffe mad og rent vand på bordet. Produktionen tager lidt ekstra tid, men til gengæld er virksomhederne med til at gøre en verden til forskel for kvinderne og deres børn”.
Læs mere på www.afrikakurven.dk.
Klima, miljø og energi

Klimaforandringer rammer kaffefarmere
Kvindelige kaffebønder i Kenya er ramt af længere tørkeperioder og mindre regn. Gennem danske NGUVU er kvinderne i gang med at tilpasse kaffefarmene til ændringerne i vejret.
Indhold fra partner
Samfund

Dansk kaffekoncept styrker kvinder i Kenya
Kvindernes Kampdag: ”Når vi investerer i os kvinder, investerer vi i hele verden. Stærke kvinder styrker nemlig familien og lokalsamfundet”, konstaterer Naome, der er kaffebonde i Kenya.
Indhold fra partner
Supply chain

Mød kaffefarmer Miriam
Miriam er kaffefarmer og med i NGUVU's kaffekoncept i Kenya. Hør hendes historie i ny video.
Indhold fra partner
Supply chain
Nyt samarbejde gavner kvinder i Kenya
NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya. Et nyt samarbejde med Bekkers Kaffe betyder, at kvindernes kaffebønner kan blive hældt i flere virksomheders kaffemaskiner.
Indhold fra partner
Supply chain

Virksomheder støtter op om kvindelige kaffebønder
Nu går kaffehøsten i Kenya i gang. Danske virksomheder er med til at styrke kvindelige kaffebønder, som tidligere har været fastholdt i gæld og fattigdom.
Indhold fra partner
Supply chain

Firmajulegaven skaber arbejde til kvinder i Kenya
Danske virksomheder har i år givet 2500 særlige julegaver til medarbejdere og samarbejdspartnere. De har nemlig givet kaffegaver, der er med til at skabe arbejde og ordentlige arbejdsforhold til kvinder i Kenya.
Indhold fra partner