Firmajulegaven skabte jobs til udsatte mennesker i Afrika

Omkring 3000 medarbejdere fik en speciel julegave fra deres arbejdsgivere. De fik nemlig ’Afrikakurven’, hvor kurv, kaffe, vin og chokolade skaber arbejde til udsatte mennesker i Ghana, Kenya, Etiopien og Sydafrika.

Folkemødet på Bornholm gav 'Afrikakurven' til bestyrelsen, som blandt andet Connie Hedegaard er medlem af. .

17.01.2019

Sponseret

NGUVU

Fem sociale iværksættere er gået sammen om ’Afrikakurven’, der kombinerer firmagaver med samfundsansvar. 

Selve kurven er eksempelvis lavet af kvinder i Ghana, så de er sikret et job og en indtægt. Kaffebønnerne fra NGUVU er leveret af kvindelige småbønder i Kenya, der er sikret en ordentlig løn og faglig udvikling. Kaffebønnerne er desuden pakket ind i farverige stofposer lavet af kvinder i Nairobis slum. Det giver dem en tiltrængt indtægt, så de kan skaffe mad og rent vand til deres børn.  

Flere virksomheder tager ansvar

Sidste år fik omkring 3000 medarbejdere ’Afrikakurven’ i julegave. Det er en stigning på fra 2017, hvor omkring 2000 medarbejdere fik ’Afrikakurven’.

”Et stigende antal virksomheder har fokus på samfundsansvar – også når det gælder indkøb af julegaver. Jeg tror især, at det skyldes FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, der viser, hvordan vi sammen kan løse de store udfordringer, som verden står over for i dag. Det er virkelig positivt, at mange virksomheder har taget Verdensmålene til sig, da det er nøglen til, at vi for alvor kan sætte skub i udviklingen og få omsat mål til handling”, siger Rune Sandholt.  

Niras, Folkemødet, Zibra, Vicuras, Ingram Micro, Aalborg Kommunes Miljø- og Energiforvaltningen og Aalborg Vand- og Energikoncern er nogle af de virksomheder, der har valgt at give medarbejderne ’Afrikakurven’ i år. 

Bag om ’Afrikakurven’

Selve kurven fra ’Hammershus Fairtrade’ er lavet af kvinder i Ghana. Gourmet-kaffen fra ’NGUVU’ er med til at sikre kvindelige småbønder i Kenya ordentlig løn og faglig udvikling. Kaffebønnerne er desuden pakket ind i farverige stofposer lavet af kvinder i Nairobis slum. På den måde kan de få en indtægt, så de kan forsørge deres børn. Gourmet-kaffen fra ’Impact Roasters’ er blandt andet med til at sikre rent vand til skolebørn i Etiopien. Chokoladen fra ’Social Foodies’ skaber jobs i Sydafrika, mens den økologiske vin fra ’Vin med Hjerte’ støtter lokale vinbønder i Sydafrika og står bag drikkevandsprojekter.

Læs mere på www.afrikakurven.dk

08.03.2024NGUVU

Sponseret

Kvindernes Kampdag: Kvindelige kaffebønder i Kenya kæmper for bedre vilkår og mod klimaforandringer

22.01.2024NGUVU

Sponseret

Nye træer giver mere end skygge

06.11.2023NGUVU

Sponseret

Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.10.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.08.2023NGUVU

Sponseret

Klimaforandringer rammer kaffefarmere

12.06.2023NGUVU

Sponseret

Mød kaffefarmer Miriam