Flere skal kende dansk ordning for bæredygtigt byggeri

Den danske ordning for bæredygtigt byggeri, DGNB, vægter miljø, økonomi i anlæg og drift, samt sociale forhold lige højt. I dag kan man DGNB-certificere alle bygninger og byområder efter ordningen.

29.08.2017

Sponseret

BYG FYN

Nu skal flere arkitekter, rådgivere og entreprenører kende til ordningen, som lidt kækt kaldes for ”bæredygtighed på formel”. 

Siden 2012 har DGNB eksisteret som en helhedsorienteret tilgang til nybyggeri og renovering. I dag er 38 bygninger certificeret og 24 er præ-certificerede og der er en stigende interesse blandt bygherrer for at høste nogle af de mange fordele, som bæredygtigt byggeri indebærer. I Danmark er det Green Building Council Denmark, der står bag DGNB-certificeringen.

– Bæredygtige hensyn i byggeriet rummer store muligheder for at skabe byggerier med et godt indeklima, anerkendte materialer, der er nemme at vedligeholde og genbruge samt en god økonomi for hele bygningens levetid, siger Lars Holm, projektleder i MiljøForum Fyn.

For at synliggøre, hvad DGNB-ordningen går ud på tilbyder det fynske netværk for bæredygtigt byggeri, MiljøForum Fyn, nu bygherrer, rådgivende arkitekter og ingeniører, entreprenører og materialeleverandører med relationer til fynske byggerier at få en introduktion til ordningen.

Det sker på et arrangement den 5. september i Odense og afholdes i samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt, der uddanner bygningskonstruktører. De studerende er netop i gang med en flere uger lang introduktion til bæredygtigt byggeri.

– Med arrangementet ønsker vi at styrke byggebranchens viden om DGNB-ordningen og give dem mulighed for at høre, hvordan C.F. Møller arbejder med DGNB som værktøj i projekteringen og under opførsel af nybyggerier. Samtidig tilbyder vi virksomhederne at møde kommende bygningskonstruktører med det formål at skabe stærke samarbejder og møde den fremtidige arbejdskraft, siger Lars Holm, projektleder i MiljøForum Fyn.

I dag kan man DGNB-certificere alle bygninger og byområder efter ordningen herunder kontorbygninger, erhvervsejendomme, etage-og rækkehuse, hospitaler og undervisnings- og børneinstitutioner. Eksisterende kontorbygninger i drift kan også DGNB-screenes og lokalplaners grad af bæredygtighed kan fastlægges med danske DGNB-kriterier.

Om arrangementet
Læs mere om arrangementet. 

Kontakt
Lars Holm, projektleder MiljøForum Fyn, tlf. 51 77 73 39

14.10.2019BYG FYN

Sponseret

Cirkulær økonomi på 30 sekunder

03.10.2019BYG FYN

Sponseret

Tech-titaner kommer til at spire i bæredygtig bygning

27.06.2019BYG FYN

Sponseret

Vi skifter navn til…

16.05.2019BYG FYN

Sponseret

Grøn prisregn over Fyn

02.05.2019BYG FYN

Sponseret

Digital markedsdialog fremmer bæredygtigt byggeri

02.12.2018BYG FYN

Sponseret

Stort potentiale i rester fra bær-, frugt- og grøntsagsproduktion