18.09.2018  |  Klima, miljø og energi

Flere teknologier er nødvendige for en fossil-fri fremtid

Indhold fra partner Hvad er dette?

Batteridrevne køretøjer vil spille en afgørende rolle i arbejdet på at opnå et forssil frit kommercielt transport system inden 2050 i overensstemmelse med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og Paris-aftalen. Men biobrændstoffer anvendt i forbrændingsmotorer, udgør dog det bedste alternativ her og nu.

”Vi udvikler alle alternative teknologier med fokus på deres kommercielle levetid.” siger Christian Levin, Head of Sales and Marketing hos Scania. ”Det ville være umuligt at lancere produkter der ikke opfylder vores kunders forretningsbehov. Den grundlæggende forudsætning skal være, at teknologien giver en rimelig TCO (Total Cost of Ownership) på kort sigt”.

Plug-in hybrid lastbilen og den batteridrevne bus (BEV, Battery Electric Vehicle), der begge er udstillet på IAA, lever op til dette kriterie. ”Scania er velpositioneret hvad angår teknologiske udvikling af omkostningseffektive løsninger,” siger Levin.

I en stor undersøgelse har Scania for nyligt udforsket flere muligheder at blive fossilfri i de kommende årtier på, lige fra fuld elektrificering til en portofølge af alternative drivliner. Undersøgelsen viser, at den hurtigste udbredning af elbiler vil kræve fire til fem gang større investeringer i infrastruktur i forhold til den nuværende situation, men vil til gengæld i 2050 kunne reducere driftsomkostningerne med 40 procent.

Faktisk giver batteridrevet (BEV) det mest omkostningseffektive forløb i den samlede nedbringelse af fossile brændstoffer til tung transport. I 2031 vil de samlede omkostninger for batteridrevne køretøjer (BEV) nå niveau med diesel på alle segmenter, inklusiv langturstransport.

Scania har forpligtet sig til at levere alle teknologier der effektivt kan bidrage til at reducere CO2 udledningen. En implementeringstid af fossilfrie drivlineteknologier på mindst 5 til 10 procentpoint om året i hele verden er nødvendig for at opnå fuld markedspenetration i 2040. 

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige. Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere