09.03.2022  |  Medarbejder

Folkekirkens Nødhjælp: Danske virksomheder giver ansatte fri for at samle ind til Ukraine

Indhold fra partner Hvad er dette?

En række af Danmarks største virksomheder giver deres medarbejdere fri, så de kan deltage i Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling søndag den 13. marts, hvor støtten går til mennesker på flugt i Ukraine.

Store danske virksomheder som Bestseller og Danske Bank vælger nu at give deres medarbejdere en mulighed for at gøre en konkret forskel for mennesker på flugt i Ukraine på virksomhedernes regning.

Søndag den 13. marts kan tusindvis af medarbejdere gå på gaden for at samle ind for Folkekirkens Nødhjælp, som lige nu hjælper krigsramte familier i og omkring Ukraine.

I den forbindelse tilbyder Bestseller alle deres godt 4.900 medarbejdere i Danmark en fridag, hvis de deltager i indsamlingen søndag. Og det er blot ét af mange tiltag, som virksomheden har igangsat efter krigens udbrud i Ukraine.

"Som vi tidligere har meldt ud, støtter Bestseller og Heartland de humanitære indsatser i og omkring Ukraine fuldt ud. Vores egen indsats er selvsagt lille, set i det store billede, og vi bidrager med det, vi kan. Derfor tilbyder vi også vores kolleger at kunne deltage i humanitære projekter med betalt fri. Landsindsamlingen er helt naturligt et sådant projekt, og derfor vil alle kolleger, der samler penge ind på søndag, også få betalt fri for dette. Det falder naturligt ind som en del af vores samlede, humanitære hjælp,” siger Louise Sylvest, HR-direktør i Bestseller.

Hos Danske Bank har man valgt at udvide bankens frivillighedsprogram, så medarbejderne i år kan tage tre betalte fridage for at hjælpe. Lige nu er den ordning mere aktuel end nogensinde.

”Da krigen brød ud i Ukraine, var det tydeligt, at bankens medarbejdere på tværs af landegrænser ikke bare kunne se passivt til. Danske Bank har i forvejen et frivillighedsprogram, der giver mulighed for at bruge én betalt fridag om året på frivilligt arbejde, men ledelsen reagerede med det samme og udvidede programmet til tre dage. Medarbejderne er dybt taknemmelige, da det giver dem mulighed for virkelig at gøre en forskel – og for eksempel at tage fysisk ud, hvor nødhjælpsorganisationerne har brug for hjælp,” siger Ea Wederwang, Head of Corporate Volunteering i Danske Bank og fortsætter:

”Bankens medarbejdere er virkelig berørte af krigen i Ukraine, og de ønsker inderligt at hjælpe. Derfor er indsamlingen for Folkekirkens Nødhjælp på søndag en oplagt mulighed for medarbejderne til at bidrage med deres frivillige arbejde.”

Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, påskønner den opbakning, som mange danske virksomheder udviser i forbindelse med den humanitære situation i Ukraine.

Se også: Giv en flyverdragt - og sikr hjælp til børn i Ukraine

Bestseller og Danske Banks initiativ til at sende medarbejdere på gaden på søndag, vidner om, at dansk erhvervsliv også leder efter konkrete handlemuligheder, der kan hjælpe krigsramte familier i Ukraine.

”Vi mærker en enorm opbakning fra danske virksomheder, som ønsker at gøre en forskel. Det er ikke mindst medarbejderne, som ønsker at handle i denne situation, som ellers kan virke håbløs. På søndag giver vi alle herhjemme mulighed for at gå for Ukraine – og nu med medarbejderne fra virksomheder som Bestseller og Danske Bank med på ruten,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Meldahlsgade 3, 1613 København V

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten. Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere