At forebygge ludomani

Den første del af SFI's ventede ludomanirapport er udkommet.

I denne uge udkom første del af den SFIs ventede Ludomanirapport. Den sidste kortlægning af antallet af spilafhængige og mennesker med problematisk spiladfærd i Danmark, er fra 2005. Derfor har vi i Danske Spil set frem til, at få et overblik over skyggesiden ved det spillemarked, vi selv er en aktiv del af. SFI- rapporten viser desværre, at antallet af ludomaner i Danmark er steget fra ca. 6.000 i 2005 til ca. 10.000 i dag og at antallet af spillere, der enten har problemer eller er i risiko for at få det, er steget fra omkring 98.000 personer i 2005 til omkring 125.000 personer i 2016. Det er en bekymrende udvikling, som vi i Danske Spil meget gerne vil være med til at bremse og ændre.

Derfor foreslår vi, at vi i spillebranchen går sammen og tager fælles skridt til både at forebygge og hjælpe personer med spilleproblemer. Vores første forslag er at få en fælles stramning eller afskaffelse af bonusordningerne. Den nye undersøgelse viser blandt andet, at spillere med moderate eller alvorlige spilleproblemer bliver påvirket af velkomstbonusser og tilbud om bonus til at spille mere. Vi har selv valgt at have markedets laveste bonusser. Det er et skridt på vejen. Vi rykker imidlertid først noget, når hele spillemarkedet står side om side og regulerer vores i bonusser. For hvis vi ikke gør det sammen, flytter vi bare problemet mellem hinanden, og det får vi ikke én mindre ludoman af i Danmark.

Det bedste vil være, hvis vi som spillebranche selv tager teten og selv sørger for at gøre noget ved  bonusserne – alternativt må vi have politikerne på banen og sørger for at stramme op på bonusser eller bestemme, at de hører fortiden til.

Hos Danske Spil er vi sat i verden for at tjene penge til gode formål og statskassen ved at udbyde spil og underholdning til danskerne.  For langt de fleste er spil underholdning, men for en gruppe er det desværre et rigtigt alvorligt problem. Dem skal vi som ansvarlig aktør på spillemarkedet gøre vores bedste for at hjælpe og forebygge, at der kommer flere til. Derfor har vi i flere år arbejdet på at hjælpe de mennesker, der har en problematisk spilleadfærd og som enten har - eller kan få et problem. Vi er nået et godt stykke. For at komme endnu længere i hjælpen til og forebyggelsen af spilleproblemer er det afgørende, at alle aktører  i spillebranchen arbejder i samme retning. Det betyder, at både spiludbyderne og  ludomanibehandlingsstederne skal trække i samme retning. Et godt første skridt bør være, at gå sammen og få reguleret eller forbudt bonusser.

Stine Hove Marsling, CSR-direktør i Danske Spil

28.06.2019Danske Spil

Sponseret

Danske Spils kunder skal fremover sætte grænser for spil

20.03.2019Danske Spil

Sponseret

Danske Spils CSR-rapport 2018

For mange Betting-reklamer ødelægger den sportslige oplevelse

30.01.2019Danske Spil

Sponseret

14.12.2018Danske Spil

Sponseret

Vi lukker LudomaniLinjen og bakker op om den nye statslige hjælpelinje

20.08.2018Danske Spil

Sponseret

Når sundheden ikke må være på spil

03.07.2018Danske Spil

Sponseret

International prisregn over Danske Spil