12.10.2021  |  Medarbejder

Forskningsprojekt skal mindske migranters arbejdsulykker i dansk landbrug

Med en bevilling på 2,5 millioner kroner skal Moesgårds Antropologiske Analyseenhed på Aarhus Universitet, i samarbejde med Seges, undersøge migranters sikkerhedsudfordringer i landbruget.

Hvordan kan vi sikre mere arbejdssikkerhed blandt migranter i dansk landbrug? Det skal et nyt antropologisk forskningsprojekt blandt andet forsøge at finde svar på.

Bag forskningsprojektet står Moesgårds Antropologiske Analyseenhed, Mantra, der i samarbejde med Seges skal skabe ny viden om sikkerhedspraksis og risikohåndtering i dansk landbrug til gavn for nationale og internationale medarbejdere, ledere og eksterne aktører i dansk landbrug.

Læs også: Ukrainske landbrugsarbejdere bliver tvunget til at betale løn tilbage

En åben verden
Seges er et fagligt videns- og innovationshus, der arbejder med alt, som har med landbrugsdrift at gøre, og bidrager blandt andet til dataindsamlingen og analysen. Baggrunden for projektet er, ifølge projektleder ved Mantra Johanne Korsdal Sørensen, at dansk landbrug er blevet internationaliseret.

Medarbejdere fra hele verden udgør omkring 35 procent af arbejdsstyrken. Dansk og international forskning viser imidlertid, at både ledere og migranter i landbruget oplever samarbejdsudfordringer, som kan påvirke arbejdsmiljøet og sikkerheden.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø estimerer en underregistrering af anmeldelsespligtige ulykker i landbruget på op til 85 procent.

Læs også: Bæredygtige landbrug danner grundlag for 40 nye grønne anbefalinger

”Fremtidig forebyggelse af ulykker i landbruget kræver derfor et styrket samarbejde om sikkerheden. I Mantra på Aarhus Universitet ser Adrienne Mannov og jeg derfor også frem til at samarbejde med blandt andet Astrid Stampe Lovelady fra Seges om at undersøge såvel landmænds som danske og internationale arbejderes sikkerhedspraksis på danske landbrug”, siger Johanne Korsdal Sørensen.

Projektet er finansieret af Arbejdsmiljøforskningsfonden med 2,5 millioner kroner og er navngivet ”Migranters sikkerhedsudfordringer i landbruget - antropologisk forskning i sikkerhedspraksis".

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere