22.06.2018  |  Klima, miljø og energi

Fra bio-affald til bæredygtigt brændsel

Indhold fra partner Hvad er dette?

Planteaffald fra ananasproduktion blev tidligere brændt af på marken. Med en dansk brikettepresse omdanner lokal entreprenør dem nu til bæredygtigt brændsel og god forretning.

I Thika nord for Nairobi i Kenya ejer Del Monte en ananasplantage på 40 km2.

Når ananasen høstes, efterlades stængler og blade på jorden som affald. Hvis de ikke fjernes, forsurer de mulden, så jorden ikke længere kan dyrkes. Derfor blev bladene før i tiden brændt af på marken.

Det gør man ikke længere.

En lokal forretningmand fik en god ide: han samlede bladene sammen og investerede i brikettepresser fra danske C. F. Nielsen. Nu producerer han bæredygtige biobriketter som alternativ til træ og trækul.

Briketterne har en langt højere brændværdi og et minimalt CO2-aftryk.

Det er et opløftende eksempel på, hvordan dansk teknologi kan bidrage til en bæredygtig udvikling i Afrika med en kommerciel løsning, der skaber værdi både lokalt og i Danmark.

Mere fra access2innovation

access2innovation

https://www.access2innovation.com/

Foreningen access2innovation har siden 2008 arbejdet for at samle forskere, humanitære organisationer og private virksomheder i innovative partnerskaber for at skabe bæredygtige løsninger i udviklingslande. Foreningen er forankret i Aalborg og tæller blandt andet Røde Kors, Verdensnaturfonden, Dansk Industri, CBS, Aalborg Universitet, Københavns Universitet, Folkekirkens Nødhjælp og en lang række…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere