29.10.2018  |  Klima, miljø og energi

FRA KAFFEGRUMS TIL SVAMPE PÅ PIZZA

Indhold fra partner Hvad er dette?

En skæv tankegang, cirkulær økologi og lokal produktion er alle keywords i Gorm’s pizzas nyeste samarbejde med Beyond Coffee.

Hos Gorm’s kan man i efteråret få deres nye signaturpizza ”Svampehyldest” skabt i samarbejde med de organiske pionerer Beyond Coffee, som dyrker østershatte i økologisk kaffegrums fra bl.a. cafeer i København.

”I vores jagt på de bedste danske svampe, hørte vi om nogle drenge, der gror østershatte i kaffegrums de indsamler rundt omkring i København. Den skæve tankegang og det cirkulære økologiske fokus, gjorde at vi simpelthen blev nødt til at kontakte dem”, udtaler pizzasnedkeren Gorm Wisweh.

Beyond Coffee tager udgangspunkt i det faktum, at der i produktionen af kaffe eksisterer et enormt ressourcespild, da kun 0,2% af kaffens næringsstoffer bliver udnyttet, når man laver en espresso. De resterende 99,8%, bliver til kaffegrums, som Beyond Coffee indsamler fra lokale cafeer, kontorer, storkøkkener og uddannelsesinstitutioner – i alt over 700 kg. kaffegrums i ugen, som de bruger til at gro svampe. Svampene kan høstes efter en måneds tid og kaffegrumsen kan genanvendes og give svampe flere gange.

”I starten havde jeg mine forbehold i forhold til smagen, men de blev gjort til skamme da jeg prøvede svampene. De har den helt rigtige struktur, og smager fuldstændig ligesom hvis man selv har plukket dem på en svampejagt i skoven. De bliver desuden leveret helt friske til restauranterne på grund af den korte afstand” siger Gorm.

Pizzaen med de specielle svampe kan fås i alle Gorm’s restauranter, der udover svampe er prydet med creme fraiche, mozzarella, kartoffel, løvstikke og pancetta på toppen af en fuldkornsbund.

Du kan lære mere om samarbejdet ved at klikke på nedenstående video.

Gorm’s pizza er med i REGA, et nyt branchefællesskab, der arbejder målrettet og ambitiøst med samfundsansvar. Ved sit engagement i REGA har Gorm’s pizza forpligtet sig til at arbejde systematisk med at forebygge negative indvirkninger på menneskerettigheder, både medarbejderes, gæsters og naboers, at reducere negative indvirkninger på miljøet og at skærpe fokus på antikorruption.

Mere fra REGA (Restauratørernes Garantiordning)

REGA (Restauratørernes Garantiordning)

http://regadk.dk/

  • info@regadk.dk
  • +45 33 25 10 11
  • Dronningens Tværgade 8A, 1302 København K, Danmark

REGA (Restauratørernes Garantiordning) er verdens første brancheinitiativ, der arbejder målrettet med samfundsansvar. Det er et samarbejde mellem restauratører, der alle ønsker at løfte kvaliteten af deres arbejde med social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Det er at ambitiøst pionerprojekt, der skaber et solidt grundlag for et kvalitetsløft af branchens arbejde med samfundsansvar, og som…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere