04.12.2020 | Menneskerettigheder
STOP CHIKANE OG KRÆNKENDE ADFÆRD I RESTAURATIONSBRANCHEN – #SIGDETHØJT!
Indhold fra partner Hvad er dette?
Flere og flere står i øjeblikket frem i medierne med oplevelser om krænkende adfærd på deres arbejdsplads - også i restaurationsbranchen.
I REGA arbejder vi for en fremtidig restaurationsbranche fri for chikane og krænkende adfærd. Det er en del af restauratørernes arbejde med samfundsansvar og forpligtelsen til at respektere menneskerettighederne.
Som en del af arbejdet med menneskerettigheder indgår arbejdet mod diskrimination, hvor REGA-virksomhederne også har fokus på at forebygge og håndtere chikane og krænkende adfærd. Det overordnede budskab er #SigDetHøjt og opfordrer alle restauratører til at initiere en åben dialog med sine medarbejdere om deres adfærd i forhold til kollegaer og gæster. Hvad enten man selv har oplevet krænkelsen, er blevet beskyldt for at krænke andre, eller blot har været vidne til en krænkelse, er det at sætte ord på sine oplevelser første skridt på vejen til at håndtere hændelser og fremadrettet skabe et godt og inkluderende arbejdsmiljø.
Kun sammen kan vi ændre kulturen.
Den 8. december fra kl. 13-15 inviterer vi dig og andre restauratører til en fælles drøftelse på tværs af branchen om en skærpet indsats på dette område. Kun sammen kan vi ændre kulturen. For at give os et bredere indblik i den nuværende situation om chikane og krænkende adfærd i branchen, gæster antropolog og institutleder på Institut for Antropologi på KU, Bjarke Oxlund, mødet. Bjarke Oxlund er tidligere chefkonsulent og teamleder ved det danske Institut for Menneskerettigheder, hvorfra han bl.a. har forsket i krænkelseskultur i netop restaurationsbranchen, og var i efteråret 2019 med til at udgive rapporten Sexchikane mod elever i Hotel- og Restaurationsbranchen – En analyse af omfang og håndtering set fra elevens perspektiv.
TILMELD DIG MØDET HER
Klima, miljø og energi

På jagt efter fremtidens takeaway emballage
Madspild, affaldsortering, takeaway emballage og fremtidens fødevarer er blot noget af det, der er taget fat på i projekt Verdensmål i Værdikæden, hvor aktørerne sammen skal finde løsninger på restaurationsbranchens største bæredygtigheds udfordringer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

STICKS’N’SUSHI: CORONAKRISEN HAR VÆRET EN KATALYSATOR FOR BÆREDYGTIGHED
I en hård krise blæser der alligevel positive vinde, mener fire danske virksomheder, der deltager i Verdensmål i Værdikæden – et nyt stort projekt, der har for øje at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Et kig ind i fremtidens madkultur
I sidste uge afholdt DRC-projektet, Verdensmål i Værdikæden (ViV), virtuel nytårskur for alle interesserede aktører. Her fik deltagerne præsenteret et billede af fremtidens madkultur og tendenser fra Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
KLIMAVENLIG KAFFE HOS COFOCO
I et nyt samarbejde med Ricco’s har REGA-deltager Cofoco og Cofoco Food investeret i en kaffefarm i Mexico, hvor de skal producere deres egne bæredygtige kaffebønner. Sammen vil de gøre op med ideen om kaffe som klimabelastning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

BEHOVET FOR ET GRØNNERE EMBALLAGESYSTEM
"Når det kommer til bæredygtighed, er vi ikke konkurrenter. Der er det vigtigt, at vi kan arbejde sammen." siger Anders Aagaard, stifter og ejer af Madklubben, til Berlingske i en artikel om Verdensmål i Værdikæden og behovet for et grønt emballagesystem
Indhold fra partner
Samfund
KIM RAHBEK: ”KUN I ET MOTIVERET FÆLLESSKAB LØSER VI DE STORE UDFORDRINGER”
Restauratørernes Garantiordning (REGA) blev etableret som et toårigt pilotprojekt i maj 2018. Tiden er snart gået og REGA står nu med 19 medlemmer, som sammen har 280 restaurationer, 8000 medarbejdere og samlet omsætter for over 1,3 mia. kr. Brancheinitia
Indhold fra partner