31.05.2016  |  Klima, miljø og energi

Frederikshavn sprænger sine klimamål

Frederikshavn Kommunes arbejde med at reducere CO2-udledningen går over al forventning. På bare et år har kommunen femdoblet sit oprindelige mål, viser en ny opgørelse.

Biogasvarebiler, isolering og ventilation er nogle af de klimatiltag, Frederikshavn Kommune har foretaget i det forløbne år. Og resultatet har allerede har vist sig. Frederikshavn Kommunes CO2-udledning er i 2015 reduceret med 15,5 procent. Det svarer til fem gange så meget som det årlige mål på tre procent, som kommunen satte i 2007, hvor den forpligtede sig på en aftale om CO2-reduktion.

Læs også: Københavns Kommune modtager pris for skybrudsplan

”Energi er et prioriteret vækstspor i Frederikshavn Kommune. Derfor er det vigtigt, at vores klimaindsats viser, at vi som virksomhed går foran, både i forhold til energibesparelser og energirenovering, og også viser vejen i forhold til nytænkning på transportområdet”, siger afdelingsleder for Ejendomscenteret i Frederikshavn Kommune,  Bo Niebuhr.

100 procent vedvarende energi
Frederikshavn Kommunes mål er at blive 100 procent forsynet med vedvarende energi i 2030. For at opnå det mål har kommunen prioriteret at energioptimere kommunale ejendomme og forbedre brændstoføkonomien i transport. Derudover vil man opføre energirigtige byggerier og blandt andet rådgive borgerne om energirenovering i private hjem.

For at komme i kontakt med borgerne har Frederikshavn Kommune blandt andet Energibyen, der har været igangsætter på en række projekter, som involverer biogas til transport. Porteføljen tæller Danmarks første regionale busrute på biogas mellem Frederikshavn og Aalborg, en biogastankstation etableret af HMN Naturgas, og bybusser på biogas.

Læs også: Kommuner skærer i CO2-udledningen

Klimakommuneaftalen er en aftale mellem foreløbig 72 danske kommuner og Danmarks Naturfredningsforening. Den forpligter kommunerne til at nedbringe CO2-udslippet fra egne aktiviteter med minimum to procent om året. 

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere