29.10.2019  |  Klima, miljø og energi

FREJA arbejder med åben innovation for at skabe bæredygtige løsninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

"Vi kan ikke komme uden om, at varer skal transporteres fra A til B, men vi kan gøre vores bedste for at beskytte vores planet” siger Louise Johnsen, Process Developer & Web Coordinator hos FREJA.

FREJA Transport & Logistics er meget bevidst om det miljømæssige aftryk, deres kerneforretning sætter. Transportbranchen er den andenstørste udleder af CO2 på årsbasis, næst efter energisektoren. Herunder er vejtransport den største bidragsyder til udledning af transportrelaterede drivhusgasser og har betydelige udfordringer i forhold til at introducere cirkulær økonomi indenfor branchen.

FREJA bruger åben innovation og samarbejder med Aalborg Universitet i et projekt, som vil gøre det muligt for transportbranchen at minimere kørsel med tomme og halvtomme biler samt dele overskydende kapacitet. FREJA deltager i projektet, fordi de selv ønsker at bidrage til udviklingen af bæredygtige løsninger på de udfordringer, der er i transportindustrien, og det er FREJAs strategi at være i front med brugen af nye teknologier i transportsektoren. Projektets slutprodukt vil resultere i betydelige besparelser og vil hjælpe til med at hæve transportindustrien i Danmark og forbedre deres internationale konkurrencedygtighed.

I tillæg til forskningsprojekter har FREJA i en årrække samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne AAU, DTU, CPH Business og Via College. Samarbejdet består i vidensdeling, projektskrivning, praktikophold og specialeskrivning. Forsendelsesmønstre, CO2 reduktion og bedre håndtering er nogle af forbedringerne for arbejdsmiljø og klima.

Hvis man er interesseret i at vide mere, kan man kontakte FREJA her: https://www.freja.com/dk/kontakt-os/

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere