17.05.2012  |  Kommunikation

Fremtidigt forskningsprojekt om inklusion af handikappede

Nyt forskningsprojekt om inklusion af handikappede er under opsejling.

Til vinter udkommer en antologi om den inklusion, som skabes, når det offentlige, det private og civilsamfundet samarbejder. Planen er at igangsætte et forskningsprojekt om social inklusion, og det vækker opsigt hos Rasmus Willig, der er lektor og ph.d. ved Roskilde Universitetscenter.

”Hverken samfundet eller de enkelte aktører har i dag mulighed for at agere økonomisk forsvarligt eller vide sig sikre på, at deres initiativer faktisk gavner de udsatte grupper. Derfor er der behov for forskning og mere viden på området,” siger han til Kristeligt Dagblad.

FN’s handikapkonvention fra 2006, som Danmark har tilsluttet sig, bliver gradvist integreret i den danske lovgivning, men virkeligheden er imidlertid, at vi mangler solid viden om de faktorer og rammebetingelser, der giver god inklusion. Det mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

”Vi har ikke kortlagt den specialisering, der findes rundt omkring. Den viden, vi producerer, skal gøres til fælles viden. Det kan ikke passe, at det, der virker i Sønderjylland, ikke skulle virke i Nordsjælland,” siger hun til fagbladet Socialpædagogen.

- OWG

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere