12.09.2017  |  Samfund

Genbrugsskindjakker hædret med pris

Det danske tøjbrand Better World Fashion, der arbejder med en cirkulær produktionsmodel, har i dag fået en miljøpris af amerikanske B Lab for at være "Best for Environment".

På baggrund af en ekstra indsats inden for genbrug, affaldsreducering, udelukkelse af kemikalier, mindsket vandforbrug og en cirkulær forretningsmodel, er det danske tøjbrand Better World Fashion i dag blevet hædret med en pris af den amerikanske nonprofit-organisation B Lab.

Læs også: ”Vi vil hylde dem, der når hele vejen rundt”

Prisen er i kategorien ”Best for Environment” for at være blandt de virksomheder, som har opnået en miljøscore i top 10 procent af mere end 2.100 certificerede B-virksomheder. Vurderingen bedømmer virksomhedens indvirkning på medarbejdere, samfund, kunder og miljø.

”Vi er stolte af anerkendelsen, der understreger at vi er på rette vej. Vi vil være en del af den bevægelse, der sender modebranchen i en mere bæredygtig retning,” siger Reimer Ivang, CEO og en af Better World’s grundlæggere.

Løser problemer på mange områder
Better World Fashion, der har været certificeret siden januar i år, er også blevet vurderet på, om produkterne er designet til at løse et miljøspørgsmål, eksempelvis i form af produkter, der hjælper med at spare ressourcer, reducere affald, fremme bevarelse af landområder og dyreliv, forhindre giftigt/farligt affald eller forurening, eller på anden måde løse miljøproblemer.

Med hædringen i miljøkategorien slutter BWF sig til en stribe virksomheder på tværs af mere end 130 industrier og 50 lande, der ikke blot konkurrerer om at være bedst i verden, men også om at være bedst for verden.

”Som ’Bedst for miljøet’ er Better World Fashion med til at redefinere hvad det vil sige at være en miljøvenlig virksomhed. Vi er stolte af at sætte spot på deres præstation. ”Best for the World” er den eneste liste over virksomheder med den største positive effekt på verden, der bruger omfattende, sammenlignelige, tredjepartsvaliderede data om virksomhedernes sociale og miljømæssige præstationer", siger medstifter af B Lab, Jay Coen Gilbert.

Kun sytråden er ikke bæredygtig
Konkret producerer Better World Fashion nye skindjakker og tasker af 98 procent genbrugte materialer. Kasserede skindjakker bliver klippet op og syet om til nye, moderigtige jakker eller tasker. Foret er polyester, som er fremstillet af genbrugte plastikflasker. Lynlåsen og knapperne består af omsmeltet metal. Det eneste element, som ikke er 100 procent bæredygtigt er sytråden.

Sourcingen af de kasserede skindjakker foregår ved opkøb hos NGO’er i primært Danmark, og også andre steder i Europa, mens produktionen foregår på en familieejet virksomhed i Polen.

Læs også: Mode og tekstil: Vil det nogensinde lykkes?

Virksomheden er desuden baseret på en cirkulær forretningsmodel, hvor man som kunde enten køber jakkerne med tilbagekøbsgaranti, eller lejer sin jakke. På den baggrund er BWF blevet omtalt som case af Ellen Macarthur Foundation, der bl.a. peger på den langtidsholdbare model, selskabet har sat i søen. Og amerikanske Project Just har valgt BWF som “Rising Star”.

I alt var 846 selskaber nomineret til “2017 Best for World Honorees”.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere