23.06.2014  |  Klima, miljø og energi

Godstog og elbiler samarbejder for miljøet

Som alternativ til lastbiler har transport- og logistikvirksomheden TNT Express netop testet et forsøg med godstog og el-varebiler i Londons bymidte.

Storbyer drukner i trafikkaos. Det betyder forsinkelser i levering af varer til butikkerne i centrum. Lastbiler og varebiler kan ikke komme frem uden forsinkelser.

Det har fået transport- og logistikvirksomheden TNT, der også er kendt for kurértransport, til at gennemføre et forsøg med alternativ transport her i juni måned i London.
I samspil med et godstog klarede el-varebiler i løbet af en nat levering af flere tons pakker i Londons indre by.

Læs ogsåTNT Express køber nye elkøretøjer i London

Grønne fragtkoncepter
Transportvirksomheden TNT Express har gennem en årrække afprøvet nye, grønne fragtkoncepter til travle storbyer i Europa. - senest natten mellem 4. og 5. juni i år, hvor TNT i samarbejde med Transport of London, Colas Rail og Network Rail testede en helt ny model for miljøvenlige leverancer til kunder i London City.

Slut-leveringen forgik med varebiler, der alle var el-drevne. Forsøget blev indledt med særtog fra Rugby nordvest for London. Ombord var flere tons forsendelser fra to af UK’s førende forhandlere af VVS-udstyr og kontorartikler, Bristan og Staples. 

Sorteret på perronen
I løbet af natten ankom toget til Londons Euston Station. Her blev de mange forsendelser sorteret ved perronen og derfra leveret til hundreder af butikker og forhandlere i den britiske hovedstad via de elektriske varebiler. 

Læs også: Elbilen klar til det store gennembrud

”Vi har interesseret fulgt forsøget med at genintroducere toget som et centralt element logistikkæden ind til storbyer. Testen i London giver os spændende, ny viden om, hvordan skinnebåret transport måske kan være med til at løse udfordringer omkring trafiktæthed og luftforurening i storbyers centrale gader om dagen,” siger Susanne Vatta, adm. direktør i TNT Danmark. 

Forsøget i London er det første i en række af projekter, som TNT Express iværksætter for at fremme mere bæredygtige leveringer i storbyers centrale områder.

-LRI

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere