05.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Grøn energi i hjertet af København

København får ny grøn kraftværksblok kun to km fra centrum. HOFOR har netop udvalgt arkitekterne, der skal designe den 46 meter høje biomasse-blok på det eksisterende Amagerværk.

Danske Gottlieb Paludan Architects har vundet arkitektkonkurrencen vedrørende Hovedstadsområdets Forsyningsselskabs (HOFOR) nye biomassefyrede kraftværksblok BIO4 på Amagerværket. BIO4 opføres som et led i HOFOR’s og Københavns Kommunes fælles ambitioner om at skabe verdens første CO2-neutrale hovedstad inden 2025.

Læs også: Biomasse i kraftværker skal være bæredygtig

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

BIO4 indtager en central placering i det københavnske bybillede beliggende overfor Kastellet og skråt bag Operaen. Af samme grund har den arkitektoniske udformning af den 46 meter høje bygning spillet en afgørende rolle i afgørelsen af konkurrencen.

”"Det gennemgående tema i vores løsningsforslag er skoven som sted og som kilde til CO2-neutralt bio-brændsel. Skovtemaet udfoldes i facadebearbejdningen ved at ophænge træstammer, som både på afstand og nært hold skaber overraskende æstetiske og rumlige oplevelser. Levetiden på stammerne er mere end 30 år, og hvis stammerne er udtjent som facade inden værkets udfasning, vil de gamle stammer blive kværnet til flis og fyret ind i værkets ovne"”, forklarer Jesper Gottlieb, kreativ direktør i Gottlieb Paludan Architects.

Udsigts- og informationsplatform i ét
Det nye BIO4 skal være et vartegn for bæredygtig varmeproduktion og et udflugtsmål for københavnere og turister. Besøgende inviteres således til at bevæge sig op gennem facadens skov af stammer via en trappe, hvorfra der undervejs er kig ind til den bæredygtige energiproduktion. Trappen ender i en beplantet udsigtsplatform, som også fungerer som en informationsplatform, hvor besøgende kan lære mere om energiforbrug og -produktion samt bæredygtighed.

Læs også: EU-enighed om reglerne for biobrændstoffer

”"Vi skaber således en fortælling, man kan færdes i. En nærværende fortælling om skoven og om omstillingen til bæredygtig energi”", siger Jesper Gottlieb.

- JKK 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere