06.11.2009  |  Klima, miljø og energi

Grøn fond vil styrke den danske vindmølleindustri

Parterne bag globaliseringspuljen har besluttet at oprette en grøn fond til omstilling og erhvervsmæssig fornyelse med i alt 750 mio. kr. over tre år. Vindmølleindustrien glæder sig til en dialog om, hvordan midlerne kan udnyttes.

Vindmølleindustrien på verdensplan står overfor en nærmest eksplosiv vækst, eksperter taler om, at en tyvedobling af kapaciteten globalt i løbet af de næste tyve år ikke er urealistisk. Derfor er den danske vindmølleindustri glad for den fond til omstilling og erhvervsmæssig fornyelse på 750 millioner kroner, som parterne bag globaliseringspuljen har besluttet at oprette.
”En lang række af de små og mellemstore virksomheder i vindmølleindustrien vil i løbet af de næste par år for alvor mærke den globalisering, der allerede nu har ramt de større virksomheder. Det vil sætte dem under pres økonomisk og der vil for en del af virksomhederne være behov for særligt fokus på de kompetencer, der skal ruste os i det kapløb. Derfor er det helt rigtigt med den nye grønne fond at fokusere på markedsmodning og kommercialisering af nye grønne løsninger med henblik på at understøtte udviklingen og eksport af nye grønne produkter og serviceydelser inden for f.eks. energiområdet,” siger Vindmølleindustriens direktør Jan Hylleberg.
Han ser ligeledes frem til, at fonden skal styrke innovation og udvikling i den danske klimasektor over en bred kam, og hvordan Vindmølleindustrien kan få sin bid af kagen.
”Vi ser frem til at deltage i en dialog om, hvordan vi sammen med Økonomi- og erhvervsministeriet kan udmønte midlerne i den spændende nye, grønne fond,” siger Jan Hylleberg.
-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere