17.03.2016  |  Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Grøn har overhalet sort

Indhold fra partner Hvad er dette?

Siden 2006 har DONG Energy været på en grøn rejse, og i 2015 nåede virksomheden en milepæl: Grøn overhalede sort.

15 %. Så lidt af DONG Energy’s el- og varmeproduktion kom fra vedvarende energikilder i 2006. Dengang blev størstedelen af DONG Energy’s el og varme produceret på kul, der er anset for at være den mest forurenende kilde til at producere el og varme fra.

Grønt kursskifte

Siden er meget vand løbet i åen i Danmarks største energiselskab: DONG Energy har bygget omkring en fjerdedel af verdens havvindkapacitet, hvilket er nok til at forsyne 7,5 millioner europæere med grøn strøm. Samtidig har virksomheden på en lang række kraftværker udskiftet kul og gas med bæredygtig biomasse, og i alt er kulforbruget reduceret med næsten 75 %.

I DONG Energy’s nye bæredygtighedsrapport for 2015 kan du læse om resultaterne af virksomhedens grønne kursskifte: I dag er de 15 % blevet til 55 %, og over halvdelen af virksomhedens el- og varmeproduktion kommer dermed fra vedvarende energikilder. Det grønne har med andre ord overhalet det sorte i DONG Energy’s el- og varmeproduktion, der i dag domineres af havvind og bæredygtig biomasse.

Bæredygtige investeringer

I bæredygtighedsrapporten 2015 fortæller CEO Henrik Poulsen om DONG Energy’s grønne ambitioner:

”Vi ønsker at bidrage til at skabe en verden med 100 % uafhængig, grøn energi. En verden, hvor mennesker har et sundt og godt liv og muligheden for at udvikle sig uden at skulle bekymre sig om, at deres forbrug af energi gør skade på kloden.”

For at indfri visionerne investerer DONG Energy markant i grønne projekter, der bidrager til at dreje Europas energiforsyning i en grønnere retning. Frem mod 2020 forventer ledelsen, at over 80 % af virksomhedens investeringer vil være grønne og gå til udbygning af havvind og bioenergi.

Du kan læse mere om DONG Energy’s grønne omstilling i bæredygtighedsrapporten 2015, DONG Energy i samfundet.

Mere fra Ørsted

Ørsted

www.orsted.dk

  • info@orsted.dk
  • 99 55 11 11
  • Kraftværksvej 53 - Skærbæk , 7000 Fredericia

Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energiKlimaforandringer er en af de største udfordringer for livet på jorden. I dag kører verden primært på fossile brændsler. Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi forsyner verden med energi på, og skifte fra sort til grøn energi. Hos Ørsted har vi en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi vil revolutionere den måde,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere