13.11.2017  |  Klima, miljø og energi

Grøn Indkøbsuge - Private og offentlige aktører mødtes om de grønne indkøb

Indhold fra partner Hvad er dette?

Seminarer og workshops satte fokus på grønne og bæredygtige indkøb i uge 45, hvor Forum afholdt Grøn Indkøbsuge. Private og offentlige aktører deltog i de mange arrangementer, hvor alt fra TCO-beregninger til ansvarlige indkøb af oksekød var på dagsorden.

På vegne af Forum for Bæredygtige Indkøb

De fleste, der arbejder med indkøb – og ikke mindst de grønne indkøb – oplever, at der er behov for videndeling og dialog om de produkter og services, der købes ind, samt de udbudsmetoder der anvendes i processen. Det afspejledes tydeligt i de arrangementer, der blev holdt i sidste uge under Grøn Indkøbsuge. Både leverandører og indkøbsfaglige deltog og var diskussionslystne.

En stor tak skal lyde til både de, der deltog ved arrangementerne, og de, der var partnere i afholdelsen. IKA, Miljømærkning Danmark, Københavns Kommune, SKI, Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb, DIEH og NEPCon var alle medarrangører af spændende og relevante seminarer.

Torsdag afholdt Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb årskonference under temaet ”Grønne Indkøb – I Politik og Praksis”. Et af højdepunkterne var uddelingen af Grøn Indkøbspris 2017, som gik til 3R Kontor. De øvrige nominerede var Aalborg Kommune for deres cirkulære indkøb af læringsmiljøer og Fischer Lighting for deres innovative retrofitting system til belysning. Det er tredje år i træk, at Forum for Bæredygtige Indkøb uddeler den årlige pris for at anerkende de aktører, der gør en særlig indsats for de grønne indkøb.

Se præsentationer af de tre nominerede i de korte videoer, der blev vist ved prisuddelingen, samt en kort stemningsvideo fra dagen:

Årskonference – uddelingen af Grøn Indkøbspris

Vinder af Grøn Indkøbspris 2017 – 3R Kontor

Nomineret til Grøn Indkøbspris 2017 – Fischer Lighting

Nomineret til Grøn Indkøbspris 2017 – Aalborg kommune

Mere fra PlanMiljø ApS

PlanMiljø ApS

www.planmiljoe.dk

Vi skaber bæredygtig omstilling – fra tanke til handlingPlanMiljø er et konsulentfirma, der yder virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder bistand inden for bæredygtig udvikling og miljøplanlægning. Blandt vores kerneområder er rådgivning inden for grøn strategiudvikling, grønne forretningsmodeller, cirkulær økonomi og ressourceoptimering, offentlige grønne indkøb, bæredygt…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere