Grøn omstilling har banet vej for internationalt vækstpotentiale

Efter en krævende proces har en grøn omstilling i virksomheden Tripplex skabt et af landets mest sofistikerede bæredygtige forretningsstrategier, og det har samtidig åbnet døre til udenlandske markeder.

Efter en grøn omstilling har direktør Kurt Braarup Vestergaard oplevet internationalt markedspotentiale. Foto: Erhvervstyrelsen..

17.12.2019

CSR.dk

Bæredygtige forsyningskæder, cirkulær økonomi og Cradle2Cradle-certificering er områder, der var ukendte for produktionsvirksomheden Tripplex, før ejeren, Kurt Braarup Vestergaard i 2017 besluttede at deltage i regionalfondsprojektet ”Fokuseret Værdikædesamarbejde – design for optimal ressourceanvendelse”.

Tripplex producerer lyddæmpende og brandhæmmende træpaneler, og projektet har, ifølge Kurt Braarup Vestergaard, forvandlet virksomheden til en grøn frontløber.

Læs også: ”Genbrug uden cirkulær økonomi er jo bare et beskæftigelsesprojekt”

”Jeg plejer at svare således: Vi er den eneste SMV i træproduktionsbranchen, der har et C2C-sølvcertifikat, vi har åbnet døre hos arkitekter og rådgivende ingeniører, og vi er meget ofte ude og fortælle om grøn omstilling”, siger han og tilføjer:

”Vi har et markedsforspring, ingen tvivl om det, fordi de fleste vores konkurrenter skal igennem samme proces”.

En svær beslutning
Der var tvivl indblandet i beslutningen om at deltage i projektet og gøre bæredygtighed til en del af virksomhedsstrategien. Processen indebar nemlig flere længerevarende aktiviteter som udarbejdelse af vision, sparring med certificeringskonsulenter og en dybdegående intern analyse af virksomheden. Slutteligt skal certificeringen implementeres i produktionen, hvorefter produkterne skal markedsføres og sælges.

”Vi var meget interesserede i at vide, hvordan træprodukter kunne blive ”evige” og indgå i genbrug, og vi besluttede, at bæredygtighed skulle være en del af vores strategi”, Siger Kurt Braarup Vestergaard.

Læs også: De første elektriske lastbiler kører nu på danske veje

Efter at have deltaget i projektet skulle en omfattende dokumentation af virksomhedens aktiviteter sættes i gang. Vandforbrug, strømforbrug, spildevand og affald, arbejdsmiljø og sikkerhedsforhold blev gennemgået, samt en opdatering af handlingsplanen og medarbejderhåndbogen. 

På nuværende tidspunkt er Tripplex i gang med sidste skridt i processen: Markedsføring og salg som en C2C-certificeret virksomhed.

Internationale døre åbnes
Selvom bæredygtighed og cirkulær økonomi er emner, der stigende i grad er på dagsordenen hos flere virksomheder, sælger Tripplex dog hovedsageligt produkter, der ikke er C2C-certificerede. Kurt Braarup Vestergaard er alligevel overbevidst om, at projektet og den grønne omstilling har styrket virksomhedens position på markedet.

”I dag ved jeg, at vi laver de rigtige produkter til fremtidens marked. Hvis jeg ikke troede, at det ville give en konkurrencemæssig fordel at gennemgå en grøn omstilling, så havde jeg ikke gjort det”.

Læs også: Datacentrene udfordrer den grønne omstilling

I øjeblikket handler Tripplex med en engelsk kunde om en ordre på 12.000 kvadratmeter træpaneler. En aftale, som Kurt Braarup Vestergaard mener ikke ville have sket uden den grønne omstilling.

”Vi havde aldrig fået lov til at give et bud til den engelske kunde, hvis vi ikke havde været C2C-certificeret”, siger han.

- HL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.04.2025CSR.dk

Topforskere med massiv kritik af Novo-finansierede atomkraftrapporter

03.04.2025TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Sådan har Tine Blunk omsat bæredygtig forretningsstrategi til praksis i Byggros

03.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025CSR.dk

Hvad vi kan lære af de Jyske erfaringer med omstillingen af forsyningskæden

02.04.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Magt, Interessevaretagelse og Lobbyisme

01.04.2025CSR.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025CSR.dk

Trump med ultimatum til Europa: Drop diversitetsarbejdet

31.03.2025CSR.dk

Milliarddyr klimasikringsplan møder skepsis fra eksperter

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online