Grøn omstilling har banet vej for internationalt vækstpotentiale

Efter en krævende proces har en grøn omstilling i virksomheden Tripplex skabt et af landets mest sofistikerede bæredygtige forretningsstrategier, og det har samtidig åbnet døre til udenlandske markeder.

Efter en grøn omstilling har direktør Kurt Braarup Vestergaard oplevet internationalt markedspotentiale. Foto: Erhvervstyrelsen..

17.12.2019

CSR.dk

Bæredygtige forsyningskæder, cirkulær økonomi og Cradle2Cradle-certificering er områder, der var ukendte for produktionsvirksomheden Tripplex, før ejeren, Kurt Braarup Vestergaard i 2017 besluttede at deltage i regionalfondsprojektet ”Fokuseret Værdikædesamarbejde – design for optimal ressourceanvendelse”.

Tripplex producerer lyddæmpende og brandhæmmende træpaneler, og projektet har, ifølge Kurt Braarup Vestergaard, forvandlet virksomheden til en grøn frontløber.

Læs også: ”Genbrug uden cirkulær økonomi er jo bare et beskæftigelsesprojekt”

”Jeg plejer at svare således: Vi er den eneste SMV i træproduktionsbranchen, der har et C2C-sølvcertifikat, vi har åbnet døre hos arkitekter og rådgivende ingeniører, og vi er meget ofte ude og fortælle om grøn omstilling”, siger han og tilføjer:

”Vi har et markedsforspring, ingen tvivl om det, fordi de fleste vores konkurrenter skal igennem samme proces”.

En svær beslutning
Der var tvivl indblandet i beslutningen om at deltage i projektet og gøre bæredygtighed til en del af virksomhedsstrategien. Processen indebar nemlig flere længerevarende aktiviteter som udarbejdelse af vision, sparring med certificeringskonsulenter og en dybdegående intern analyse af virksomheden. Slutteligt skal certificeringen implementeres i produktionen, hvorefter produkterne skal markedsføres og sælges.

”Vi var meget interesserede i at vide, hvordan træprodukter kunne blive ”evige” og indgå i genbrug, og vi besluttede, at bæredygtighed skulle være en del af vores strategi”, Siger Kurt Braarup Vestergaard.

Læs også: De første elektriske lastbiler kører nu på danske veje

Efter at have deltaget i projektet skulle en omfattende dokumentation af virksomhedens aktiviteter sættes i gang. Vandforbrug, strømforbrug, spildevand og affald, arbejdsmiljø og sikkerhedsforhold blev gennemgået, samt en opdatering af handlingsplanen og medarbejderhåndbogen. 

På nuværende tidspunkt er Tripplex i gang med sidste skridt i processen: Markedsføring og salg som en C2C-certificeret virksomhed.

Internationale døre åbnes
Selvom bæredygtighed og cirkulær økonomi er emner, der stigende i grad er på dagsordenen hos flere virksomheder, sælger Tripplex dog hovedsageligt produkter, der ikke er C2C-certificerede. Kurt Braarup Vestergaard er alligevel overbevidst om, at projektet og den grønne omstilling har styrket virksomhedens position på markedet.

”I dag ved jeg, at vi laver de rigtige produkter til fremtidens marked. Hvis jeg ikke troede, at det ville give en konkurrencemæssig fordel at gennemgå en grøn omstilling, så havde jeg ikke gjort det”.

Læs også: Datacentrene udfordrer den grønne omstilling

I øjeblikket handler Tripplex med en engelsk kunde om en ordre på 12.000 kvadratmeter træpaneler. En aftale, som Kurt Braarup Vestergaard mener ikke ville have sket uden den grønne omstilling.

”Vi havde aldrig fået lov til at give et bud til den engelske kunde, hvis vi ikke havde været C2C-certificeret”, siger han.

- HL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V