18.07.2018  |  Klima, miljø og energi

Grønt og miljøvenligt på toppen af Bispebjerg Hospital

Urter på toppen af den nye Laboratorie- og Logistikbygning forlænger tagets levetid og aflaster kloaksystemet, når regnen vælter ned.

Laboratorie- og Logistikbygningen på Bispebjerg Hospital et netop blevet beklædt med 1.100 kvm. grønne sedum-planter. Og det kan meget mere end at se pænt ud.

Det nye beplantningssystem optager op til 80 procent af det vand, der falder på taget. Og det betyder meget mindre vand i kloakken og dermed mindre risiko for oversvømmelse.

Læs også: Bæredygtige dæk af mælkebøtter vinder pris 

”Udover, at det er flot at kigge på, både for vores medarbejdere og naboer, så hjælper de grønne tage blandt andet ved, at vi undgår at belaste kloaknettet med for meget vand”, siger projektleder Rasmus Seidelin Dam fra Nyt Hospital Bispebjerg.

Renser luften
Det grønne tag består af stenurter, også kaldet sedum, som er ekstremt hårdføre, uanset om vejret byder på regn og tørke.

Stenurterne har også positive effekter på nærmiljøet, fordi planterne er med til at isolere bygningen og nedsætte køle- og varmebehovet.

På den store skala kan taget også medvirke til at nedbringe temperaturen omkring bygningen og rense luften for støv og andre usunde partikler, skriver Bispebjerg Hospital i en pressemeddelelse.

Laboratorie- og Logistikbygningen er en del af Nyt Hospital Bispebjerg og står færdig i sommeren 2018.

- JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere