11.03.2022  |  Samfund

Gratis søgeværktøj til alle, der vil undgå at bryde sanktionerne mod Rusland

Nu bliver det langt lettere at finde vej i junglen af sanktioner mod Rusland. Den danske tech-virksomhed ComplyCloud stiller gratis et søgeværktøj til rådighed, så alle kan overholde sanktionerne.

Overholdelse af sanktionsregler og embargoer er en central del i compliancearbejdet, for virksomheder der handler internationalt. Og med få klik bliver det nu muligt at tjekke hvilke personer, virksomheder, fly, skibe og andre enheder, der er omfattet af sanktionerne mod Rusland.

Tech-virksomheden ComplyCloud stiller fra dags dato et værktøj til rådighed, hvori alle kvit og frit kan søge og få dokumenteret, om deres handelspartnere er omfattet af sanktioner.

"Det er vores måde at yde støtte på inden for vores kompetenceområde. Vi håber, det vil få virksomheder og organisationer til at screene deres leverandører og samarbejdspartnere, så de undgår at handle med nogen, der er omfattet af sanktionerne. De kan frit trække disse oplysninger og logfiler ud af vores system for eventuelt senere at kunne vise, at de lever op til loven", siger Martin Vasehus, CEO i ComplyCloud i en pressemeddelelse.

For de fleste kræver det tid, penge og personale at finde vej i de efterhånden mange forskellige økonomiske sanktioner, som EU, USA, Storbritannien og Kina har indført som følge af Ruslands ulovlige invasion af Ukraine.

Undgå blinde vinkler
De forskellige lande og institutioner opdaterer ofte sanktionslisterne dagligt og med detaljer, der ligger gemt i juridiske PDF-akter, som ikke nødvendigvis er nemme at finde eller søge i.

ComplyClouds søgeværktøj trawler automatisk efter opdateringer dagligt. Det er gratisk at bruge værktøjet mindst indtil 1. oktober i år. Brugerne kan stoppe med at bruge søgeværktøjet når som helst og vil ikke efterfølgende blive kontaktet af ComplyCloud i kommercielt øjemed.

"Det er vigtigt for os at sige, at formålet med initiativet er at støtte, at sanktioner bliver efterlevet. Det er ikke salg", siger Martin Vasehus.

ComplyCloud har ukrainske it-udviklere ansat via en samarbejdspartner, og sanktionsværktøjet er blandt andet bygget med hjælp fra netop dem.

Søgeværktøjet kan i øvrigt også bruges til at sikre, at man ikke bryder sanktionerne, der er indført mod Syrien.

Find værktøjet her.

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere