23.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Green Building Council Denmark lancerer ny planetær-certificering

DGNB-certificeringen er blevet den dominerende certificeringsordning i byggebranchen. Men der skal være mere at sigte efter, mener Green Building Council Denmark, som lancerer DGNB Planet – et klimastempel for dem, som går ekstra langt for at beskytte planeten i deres forretningsmodel.

Selvom flere og flere i byggeriet arbejder med klimamål og opnår det danske DGNB-stempel, betyder det ikke, at ambitionerne skal stoppe der.

Derfor har Green Building Council Denmark lanceret en ny klimacertificering kaldet DGNB Planet:

”Med DGNB har vi, sammen med vores medlemmer, fået skabt et fælles sprog og ramme for at bygge mere bæredygtigt. Med DGNB Planet vil vi videre indenfor klima- og miljømål for byggeriet – og de planetære grænser bør være vores vigtigste målsætning,” udtaler Mette Qvist, som er direktør i Green Building Council Denmark ifølge Wood Supply.

Målsætning for DGNB Planet har været at stille krav, der rykker byggebranchen så tæt på de planetære grænser som muligt på nuværende tidspunkt. Kravene vil blive strammet og udvidet løbende.

Det er indtil videre fire af de ni planetære grænser, som er inkluderet i DGNB Planet, men når det bliver muligt, vil der blive stillet krav til de sidste fem områder, skriver Green Building Council Denmark.

Læs også: Frankrig tager stort opgør med engangsemballage

Kravene inkluderer eksempelvis maksimal CO2-udledning på 6,55 kilo CO2 per kvadratmeter fra 2023, stramme krav til brug af kemi. Desuden skal byggeriet opføres på arealer, der tidligere har været benyttet til bebyggelse. Også bygningsdriften skal certificeres, og hvis ikke bygningen lever op til kravene på sigt, vil den miste sin DGNB Planet udmærkelse.

Selvom kravene er sat højt, er man hos Green Building Council Denmark ikke bange for, at det skræmmer byggebranchen, som også har deltaget i udviklingen af den nye certificering. I alt har 41 personer, heriblandt også forskere, fra 26 virksomheder og organisationer fra hele byggeriets værdikæde bidraget.

”Jeg oplever, at selvom vi har sat barren virkelig højt, så skræmmer det ikke byggebranchen. Mange har i forvejen store klimaambitioner, og med DGNB Planet får de et konkret mål at sigte efter”, fortæller Trine Bentzen, som er projektleder på DGNB Planet og ekspert i planetære grænser hos Green Building Council Denmark

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere