20.01.2014

Grundfos og grossister går sammen om genbrugskoncept

Grundfos og to af landets største vvs-grossister, Brødrene Dahl og Sanistål, er gået sammen om et genbrugskoncept, der består af indsamling og genanvendelse af gamle, udtjente cirkulationspumper.

Grundfos, Brødrene Dahl og Sanistål er gået sammen om et genbrugsprojekt bestående af indsamling og genanvendelse af gamle, udtjente cirkulationspumper. Projektet giver arbejde til medarbejdere med nedsat arbejdsevne hos Grundfos i Bjerringbro, hvor pumperne skilles ad til omsmeltning, og 90 procent af materialerne i de gamle pumper genanvendes.

Stor opbakning
Henrik Falck, salgschef for Grundfos Bygge og Anlæg, glæder sig over, at to af landets største grossister tager del i projektet:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Energieffektivitet og hensyn til miljøet er vores fælles salgsargumenter, når det handler om nye produkter. Så er det godt at opleve, at vi også i fællesskab kan skabe argumenter, når det handler om den sidste del af produkternes livscyklus”, siger han. 

Læs også: Nyt indsamlingsprogram genbruger yoghurtlåg

Hos Brødrene Dahl var det i følge kategorichef Søren Eriksen en selvfølge, at virksomheden skulle deltage i projektet:

”Selvfølgelig skal vi være med. Det giver god mening i alle led i værdikæden. Med 52 butikker kan vi være med til at gøre det nemt for installatørerne at aflevere de gamle pumper i stedet for bare at smide dem ud", udtaler han. 

Også hos Sanistål melder Projektleder Jonas Pedersen om 100 procent opbakning til projektet:

”Vi må erkende, at hensynet til miljøet bliver vigtigere og vigtigere, og selv de små skridt kan være med til at gøre en forskel. Den forskel håber vi, at vores kunder vil bidrage til, siger Saniståls projektleder.

Bløde værdier tæller
Der er enighed om, at ingen af parterne kommer til at tjene en masse penge på recycling-projektet. Omkostningerne til håndtering, sortering og transport er store, så det er de mere bløde værdier, der er drivkraften.

Læs også: Gammelt arbejdstøj bliver til nye computertasker

Arbejdet med at skille de indsamlede pumper ad og sortere materialerne miljømæssigt korrekt sker i Grundfos Recycling-afdeling, hvor socialt udsatte personer og personer med nedsat arbejdsevne er ansat på særlige, fleksible vilkår. Grundfos har en målsætning om, at 5 procent af medarbejderstaben i virksomhedens danske selskaber samlet set skal omfatte personer ansat på særlige vilkår. 

Fra februar 2014 kan vvs-installatørerne aflevere udtjente cirkulationspumper i Saniståls og Brødrene Dahls afdelinger over hele landet.

- JDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere