07.06.2016  |  Klima, miljø og energi

Havmøllebranchen jubler efter Nordsø-aftale

Både rederier og energiselskaber forventer, at den nye Nordsø-aftale vil medføre store gevinster.

En ny aftale mellem EU og Nordsølandene skal gøre plads til et indre marked for energi skabt af havvindmøller. Aftalen bliver mødt med stor glæde fra både de danske rederier og energiselskaber.

Læs også: Havmølleparken ’Gode Wind 2’ er sat i sving

”I hele værdikæden fra dem, der investerer i vindmøller til dem, der leverer og servicerer havvindmøller, er vi så at sige verdensmestre i havvindmøller, fordi vi har øvet os i mange år”, siger vicedirektør i Dansk Energi, Anders Stouge, og uddyber:

”Derfor kan det kun dryppe af på Danmark, når landene rundt om Nordsøen koncentrerer sig om at lave det her initiativ. Der er noget at glæde sig til”, vurderer han.

Direktør i Danske Rederier, Jakob Ullegård, mener ligeså at Danmark kan drage fordele af aftalen:

”I Danske Rederier har vi det rederi, der har sat flest havvindmøller op. Vi har altså et rigtig godt afsæt for at tage nye markedsdele”, siger han.

Læs også: Kina skal blive bedre til solvarme

Med den nye aftale standardiseres reglerne på tværs af landene. Det betyder også, at andre lande kan lave projekter i dansk farvand, hvilket også glæder Anders Stouge og Jakob Ullegård. Begge er dog enige om, at den nye aftale ikke kan erstatte statslige investeringer.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere