13.07.2022  |  Strategi & ledelse

Hirtshals topper listen over havnebyer med fremtidens infrastruktur

En liste, der undersøger de bedste steder for etablering af CCS- og PtX-anlæg, placerer Hirtshals i toppen.

Projekter med PtX og CCS pibler frem i hele landet – men i Hirtshals får man førstepladsen for sin infrastruktur, der er velegnet til transport af brint og CO2.

Det skriver Greenport North, der er Hirtshals Havns udviklingsselskab på Power-to-X-området, i en pressemeddelelse.

Læs også: Nyt projekt skal vise vej mod Power-to-X i hovedstadsområdet

Det er Evida, der driver det nationale gasdistributionsnetværk, som står bag listen, som viser, hvor kommende CCS- og PtX-anlæg bedst placeres.

Og rapporten konkluderer, at de otte havnebyer; Hirtshals, Hanstholm, Aalborg, Hobro, Skive, Trekantområdet, København og Esbjerg er oplagte, fordi der allerede er udviklingsprojekter i gang.

Læs også: Power-to-x kan blive Danmarks næste eksporteventyr

Ifølge CEO Steen Hintze er transport af grøn energi afgørende for en bæredygtig fremtid.

”En national infrastruktur for brint og CO2 er en vigtig forudsætning for at gøre Hirtshals til et knudepunkt for produktion og forbrug af grøn brint til fremtidens brændstoffer gennem PtX. Såvel infrastrukturen til brint og CO2 som den grønne strøm fra vindmøller er afgørende for realisering af planerne om at gøre Hirtshals Havn til Europas grønneste havn”, siger han.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere