Hos Rema 1000 er brunkul til grillen passé
Gennem et nyt samarbejde bliver det ikke længere muligt at finde brunkul hos Rema 1000. Fra i år vil supermarkedskæden nemlig kun sælge biobaserede briketter.
Selv om sommeren er ved at gå på held, kan det varme vejr stadig give anledning til at tænde op for grillen.
De fleste husstande bruger efterhånden gasgrill, men de klassiske kulbriketterne er dog ikke helt fortid endnu.
Eller, det er de hos Rema 1000. Supermarkedskæden har nemlig fra i år valgt at erstatte den klassiske brunkul med briketter lavet af blandt andet nøddeskaller.
Det skriver Finans.
Læs også: Danskerne har sjældent klimaet i tankerne nede i supermarkedet
Initiativet sker i samarbejde med Fritz Schur Consumer Products, der leverer kulbriketter til supermarkedskæden.
”Nøddeskaller er et spændende materiale at arbejde med, for der er nok af det. Hverken dyr eller mennesker kan spise det, så det er absolut bæredygtigt. Bindemidlet i briketten kan man godt spise, men det udgør kun tre procent – selve råvaren, der bliver brugt, er et affaldsprodukt. Det fandt vi spændende. Og siden har vi så arbejdet med at gøre produkterne markedsvendte ved at arbejde med at lave forskellige blandinger af råvarekvalitet, så vi kan fremstille briketter med forskellige brændetider”, siger Carsten Wandorf, administrerende direktør hos Fritz Schur Consumer Products, til Finans.
Læs også: Burger King åbner sin første veganske filial
Det har imidlertid ikke været en nem opgave at lave biobaserede briketter.
Carsten Wandorf nemlig, at det særligt har været udfordrende at få det bæredygtige alternativ til at brænde lige så længe som den klassiske brunkul.
Med udfasningen af brunkul har Rema 1000 nu tre forskellige typer af biobaserede grillbriketter.
- HCL