31.10.2019 | Samfund
Hver fjerde kommune har ikke udstedt sociale frikort
Indhold fra partner Hvad er dette?
Knap et år inde i den toårige forsøgsperiode har 24 kommuner endnu ikke udstedt sociale frikort. Knap 1.000 borgere har fået udstedt et socialt frikort.
Et socialt frikort giver de mest udsatte borgere mulighed for at tjene 20.000 kr. om året skattefrit og uden at blive trukket i sociale ydelser.
Forsøgsperioden med det sociale frikort blev sat i gang ved årets start og løber til udgangen af 2020, men efter knap et år med det sociale frikort har 24 ud af landets 98 kommuner endnu ikke udstedt et socialt frikort. Det skriver DR.dk
Tal fra Socialministeriet viser, at knap 1.000 borgere har fået udstedt et socialt frikort, og 224 har benyttet sig af frikortet i forbindelse med et arbejde.
Christina Strauss er formand for Sand, som er de hjemløses landsorganisation, og hun mener, at kommunerne skal være bedre til at bruge ordningen.
"Det er kritisabelt, at mange kommuner ikke har gjort mere for at sikre en smidig visitation og at få lokale virksomheder og organisationer med på vognen. De har simpelthen gjort det for dårligt, siger Christina Strauss," siger hun til DR.
Kommuner bør være mere opsøgende
Cabi udarbejdede sidste år en rapport for Rådet for Socialt Udsatte med anbefalinger til, hvad der skal få det sociale frikort til at blive en succes. Og en af anbefalingerne er bl.a. at kommunerne er opsøgende over for de potentielle brugere af frikortet - Læs rapporten her
I øjeblikket samarbejder Cabi desuden med fire kommuner om at udbrede det sociale frikort til flere - Læs mere om projektet her
Strategi & ledelse
Landets mest socialt ansvarlige virksomheder skal findes
Med mere end 20 år på bagen er CSR People Prize en af de mest veletablerede CSR-priser i Danmark. Prisen uddeles i to kategorier til virksomheder, der gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar. De uddeles den 12. september 2023.
Indhold fra partner
Kommunikation

Fremtidens CSR-rapportering
Dokumentation af en virksomheds samfundsansvar er og bliver et konkurrenceparameter. I takt med at der kommer flere krav til rapportering om fx socialt ansvar for de største virksomheder, stiger behovet for at kunne dokumentere virksomhedens adfærd. Det gælder alle virksomheder i en værdikæde.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Nyt projekt kobler grøn omstilling og social bæredygtighed
Med de danske klimaambitioner skal der tryk på den grønne omstilling. Det nødvendiggør en udvidelse af arbejdsstyrken og stiller nye krav til virksomheders rekrutteringsstrategier. Et nyt projekt ledet af videnshuset Cabi klæder virksomheder på til at finde grøn arbejdskraft blandt ledige fra kanten af arbejdsmarkedet.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Grøn omstilling og cirkulær økonomi skaber nye jobmuligheder
I mange brancher løser faglærte en række opgaver, der sagtens kunne løses af ufaglærte uden mange linjer på CV’et. Specielt inden for den grønne omstilling og den cirkulære økonomi findes der lige nu en del jobåbninger for ufaglærte. Men opgaverne finder ikke selv vej til denne gruppe. Det kræver, at virksomhederne genovervejer deres opgaveopløsning.
Indhold fra partner
Medarbejder

Det betaler sig at kontakte jobcentret tidligt, når en medarbejder mistrives eller er sygemeldt.
Mistrivsel og sygefravær koster - særligt, når de kommer drypvist eller varer flere uger, måske måneder. Tager du tidligt fat i jobcentret, kan du bedre forebygge og forkorte sygemeldinger. De kender reglerne og mulighederne i lovgivningen, og det kan give en hurtigere raskmelding.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse
Sidste frist den 31. marts: Nominér en virksomhed til CSR People Prize 2022
Du kan nå det endnu! Vær med til at hylde de virksomheder, der går forrest! CSR People Prize 2022 uddeles til virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar. Måske kender du en virksomhed, der bør nomineres?
Indhold fra partner