03.10.2012  |  Klima, miljø og energi

Ikea sælger udelukkende LED-lys fra 2016

Ikea vil fra 2016 udelukkende sælge LED-lamper og -pærer. Strategien skal ses som et forsøg på at nedbringe kundernes elregninger og formindske CO2-udslippet, oplyser den svenske møbelgigant.

Ikea vil udelukkende fokusere på miljøvenlig belysning i fremtiden, og derfor vil den svenske møbel-stothed kun sælge LED-lamper og -pærer fra 2016. Det skriver environmentalleader.com. 

Som en del af initiativet vil Ikea tage sin egen medicin og udskifte mere end én million lyskilder til LED i sine forretninger. Virksomheden har netop skudt projektet i gang ved at give alle sine 130.000 ansatte en LED-lampe.

USA halter bagefter med LED
Ikea har i forbindelse med lanceringen af LED-målsætningen udarbejdet en Ikea Global Study-undersøgelse, der i korte træk viser, at USA halter efter andre store energikonsumerende lande på LED-området. Derfor satser Ikea på at kunne dominere det amerikanske LED-marked i fremtiden gennem det nye initiativ, da USA ikke for alvor har fået den energivenlige lyskilde ind under huden endnu.

Undersøgelsen peger konkret på, at kun 43 procent af amerikanerne har mindst én LED-pærer i husstanden, sammenlignet med Kina (80 procent), Rusland (65 procent) og Sverige (61 procent).

- OWG

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere