11.08.2020  |  Kommunikation

Ikea tager hjerteblod i brug for at hjælpe klimaet

Fra august måned 2020 bruger Ikea to af sine klassikere til at vise sine kunder veje til klimahensyn og reducere sit eget klimaaftryk.

Ikea er kendt for mange ting. Billige møbler som det kræver sit parforhold at samle, store varehuse i udkanten af mange af verdens storbyer. Men to ting har begejstret Ikeas kunder og fans længe: det årlige katalog og kødbollerne med mos i restauranten.

I august måned har begge disse klassikere fået et skud med klima-ambitionen. For Ikea vil gerne inspirere og gøre det muligt for en milliard mennesker at leve mere bæredygtigt – som en del af deres bæredygtighedsstrategi.

Kataloget flyttede allerede sidste år online efter at have ramt danskernes postkasser i 50 år. I 2021 er billeder af møbler og boligudstyr blevet udvidet til at være ”…en inspirationsfyldt håndbog med praktiske, realiserbare guides og råd til, hvordan man kan leve et bedre, sundere og mere bæredygtigt liv derhjemme,” skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Der vil især være fokus på muligheder for mennesker med begrænsede budgetter og knap så meget plads, bl.a. fordi undersøgelser har vist, at opfattelsen af at klimahensyn er dyrt er en af de største barrierer for at gøre mere for at leve klimabevidst.

Læs også: Coop lancerer personlig klimaberegner

Plantebolle til kødelskere

Ud over kataloget har Ikea siden 5. august 2020 solgt en helt ny variant af sin ikonsike kødbolle. Som et led i at mindske IKEAs klimaaftryk har møbelvirksomheden udviklet en plantebaseret bolle, der ser ud som, har tekstur som og smager som kødbollen.

Den nye plantebaserede bolle er fremstillet af ærteprotein, havregryn, kartofler, æbler og løg, og dens klimaaftryk er blot fire pct. af den traditionelle kødbolles. Og i modsætning til det nuværende alternativ – den veganske ’grøntsagsbolle’ – er den nye plantebaserede bolle udviklet til de kunder, der har en forkærlighed for smagen af kød. 

Det er en populær ret, som Ikea nu lancerer i en ny udgave. I sidste regnskabsår solgte Ikea Danmark i alt 12.400.000 kødboller til sultne kunder i landets fem varehuse. På verdensplan sælger man omkring 1 milliard af de små runde kødboller. Den nye bolle lanceres i mere end 50 lande og er tilgængelig i hovedparten af Ikeas varehuse i verden.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere