11.08.2020 | Kommunikation
Ikea tager hjerteblod i brug for at hjælpe klimaet
Fra august måned 2020 bruger Ikea to af sine klassikere til at vise sine kunder veje til klimahensyn og reducere sit eget klimaaftryk.
Billedet snyder, for Ikeas katalog kommer slet ikke på tryk længere. Og fra i år er det også fyldt med gode råd om klimavenlig hverdag.
Ikea er kendt for mange ting. Billige møbler som det kræver sit parforhold at samle, store varehuse i udkanten af mange af verdens storbyer. Men to ting har begejstret Ikeas kunder og fans længe: det årlige katalog og kødbollerne med mos i restauranten.
I august måned har begge disse klassikere fået et skud med klima-ambitionen. For Ikea vil gerne inspirere og gøre det muligt for en milliard mennesker at leve mere bæredygtigt – som en del af deres bæredygtighedsstrategi.
Kataloget flyttede allerede sidste år online efter at have ramt danskernes postkasser i 50 år. I 2021 er billeder af møbler og boligudstyr blevet udvidet til at være ”…en inspirationsfyldt håndbog med praktiske, realiserbare guides og råd til, hvordan man kan leve et bedre, sundere og mere bæredygtigt liv derhjemme,” skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
Der vil især være fokus på muligheder for mennesker med begrænsede budgetter og knap så meget plads, bl.a. fordi undersøgelser har vist, at opfattelsen af at klimahensyn er dyrt er en af de største barrierer for at gøre mere for at leve klimabevidst.
Læs også: Coop lancerer personlig klimaberegner
Plantebolle til kødelskere
Ud over kataloget har Ikea siden 5. august 2020 solgt en helt ny variant af sin ikonsike kødbolle. Som et led i at mindske IKEAs klimaaftryk har møbelvirksomheden udviklet en plantebaseret bolle, der ser ud som, har tekstur som og smager som kødbollen.
Den nye plantebaserede bolle er fremstillet af ærteprotein, havregryn, kartofler, æbler og løg, og dens klimaaftryk er blot fire pct. af den traditionelle kødbolles. Og i modsætning til det nuværende alternativ – den veganske ’grøntsagsbolle’ – er den nye plantebaserede bolle udviklet til de kunder, der har en forkærlighed for smagen af kød.
Det er en populær ret, som Ikea nu lancerer i en ny udgave. I sidste regnskabsår solgte Ikea Danmark i alt 12.400.000 kødboller til sultne kunder i landets fem varehuse. På verdensplan sælger man omkring 1 milliard af de små runde kødboller. Den nye bolle lanceres i mere end 50 lande og er tilgængelig i hovedparten af Ikeas varehuse i verden.
Denne artikel er en del af temaet I fokus: 15 mest læste i 2020
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.