22.03.2018  |  Medarbejder

Initiativ hjælper unge til at blive håndværkere

Praktisk arbejde er i højsædet ved NCC-initiativ, der hjælper unge til at finde den rigtige vej i livet. Målet er at give afklaring og uddanne en ny generation af håndværkere.

Hos NCC møder man mange unge, der har flere afbrudte uddannelsesforløb bag sig. Det ønsker initiativet ”Byggepladsen” at gøre op med ved at give dem et indblik i en række karrieremuligheder inden for erhvervslivet.

”Når NCC er så stor en spiller i branchen, siger det sig selv, at vi skal tage ansvar på dette område. Der er mange unge, der ikke passer ind og som har svært ved at finde deres vej. Dem kan vi hjælpe. Succesen ligger i, at de udvikler sig som mennesker og bliver en del af samfundet,” forklarer Christian Egemose, der er Senior produktionschef hos NCC og primus motor på projektet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Nye kræfter skal gøre byggebranchen grønnere

Foruden det praktiske arbejde i et håndværker-sjak står den på dansk og matematik undervisning. Hos NCC håber man, at kunne klæde de unge bedre på til at træffe en beslutning om, hvorvidt målet er en erhvervsuddannelse eller ej.

”Hvad kan være bedre end at hjælpe unge til at komme videre i livet og blive borgere, der bidrager til den danske velfærd,” siger Anna-Mette Monnelly, bæredygtighedschef i NCC.

Initiativet foregår i samarbejde med Aarhus kommune og Aarhus Produktionsskole. Her får de unge mulighed for at afprøve levevejen som struktør, murer, tømrer, VVS’er, maler eller elektriker. Håbet er, at initiativer som Byggepladsen skal bidrage til at løse manglen på håndværkere. Og derfor blev Byggepladsen i 2017 nomineret til den prestigefyldte CSR People Prize.

Rollemodeller er nøglen til succes
Lige nu er der 15 elever på byggepladsen. De er alle tilknyttet et bestemt sjak, hvor de dagligt arbejder tæt sammen med de professionelle håndværkere. Og på den måde bliver de en del af et netværk.

Læs også: Fokus på træ i byggeriet

Da initiativet startede for fem år siden hed det ”Virksomhedsskolen”. Siden da har det ændret navn og 220 unge har prøvet kræfter med det praktiske arbejde. Sidenhen har flere valgt en erhvervsuddannelse. Heraf har en del fået deres svendebrev. Hos NCC mener man, at voksne rollemodeller, der støtter de unge, er nøglen til projektets succes.

”De unge lærer at tage ansvar. Hver gang én af dem går videre til en læreplads, er det så bekræftende, både for os i projektet, men også for håndværkeren med 30 års erfaring, der har givet knægten en mulighed. Mange ser sig selv i den unge knægt og vil gerne hjælpe. Det er benzinen i maskinen,” uddyber Christian Egemose.

- EST 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere