08.05.2018  |  Samfund

Investeringer i kvinders sundhed er god forretning for virksomheder

Indhold fra partner Hvad er dette?

IFU og Sex & Samfund samler i dag danske virksomheder og investorer til konference i Indien. Sammen belyser de økonomiske og sociale gevinster, der kommer af at investere i øget inklusion af kvinder på arbejdspladsen samt medarbejder sundhed og trivsel.

I samarbejde med den danske ambassade i Indien og IFUs britiske søsterorganisation, CDC, samler IFU og Sex & Samfund i dag flere end 60 repræsentanter fra en lang række virksomheder på tværs af industrier samt organisationer og investorer til en konference i New Delhi. Konferencen kaster lys på forretningspotentialet i at sikre flere kvinder bedre sundhed og trivsel på arbejdspladsen til gavn for den enkelte virksomhed og samfundet som helhed.

Investering i sundhed og kvinder skaber vækst
På verdensplan er der 26% færre kvinder ansat i det formelle arbejdsmarked end mænd. I Indien er situationen særligt kritisk. Dér er der nemlig kun 1 kvinde på arbejdsmarkedet for hver 3 mænd, hvilket har skabt en stor kløft mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet. Undersøgelser viser, at hvis Indien formår at bryde denne negative udvikling vil virksomheder i landet være i stand til skabe 68 millioner flere arbejdspladser frem mod 2025 og øge landets bruttonationalprodukt med op mod med 0.7 trillioner dollars.

Undersøgelser viser også, at virksomheder, der investerer i kvinders sundhed på arbejdspladsen typisk får 3 US dollars retur for hver dollar, de investerer i sundhedsforsikring, barsel eller adgang til sundhedsfaciliteter- og information

En virksomheds investeringer i kvinders sundhed sikrer dermed ikke blot kvinders basale menneskerettigheder, men giver samtidig virksomheden betydelige økonomiske og sociale fordele, herunder øget motivation blandt medarbejderne, øget effektivitet og produktivitet samt lavere fravær og personaleomsætning. Investeringerne bidrager til at fastholde de kvindelige medarbejdere og kan medvirke til at styrke konkurrencedygtigheden i virksomheden.

- Hos IFU glæder vi os over, at vi som investeringsfond kan være med til at sætte fokus på kvinders sundhed og ligestilling og ikke mindst de muligheder, der ligger for danske virksomheder i at styrke deres samfundsansvar og erhvervsmæssige engagement inden for dette område, siger Torben Huss, vicepræsident i IFU.  Han påpeger ligeledes, at samarbejdet med Sex & Samfund gør IFU relevant over for virksomheder på en ny måde.

I partnerskab for FNs Verdensmål
Sex & Samfunds vicegeneralsekretær Tania Dethlefsen forklarer, at partnerskabet med IFU bidrager aktivt til at skabe forandringer blandt virksomheder og dermed også til opnåelsen af FNs Verdensmål for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling.

- I vores innovative partnerskab med IFU står verdensmålene for både sundhed, ligestilling samt vækst og jobskabelse som helt centrale mål. Vi er i Sex & Samfund tilfredse med, at både kvinders rettigheder – og ikke mindst deres seksuelle og reproduktive rettigheder – placeres som en væsentlig faktor for bæredygtig udvikling og økonomisk vækst”, understreger Tania Dethlefsen.

På konferencen lancerer IFU og Sex & Samfund et værktøj til at fremme ligestilling i virksomheder. Læs guidelines her.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere