02.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Investorer vil se sammenhæng imellem klima og afkast

Når mere end 375 mia. kr. skal investeres grønt inden 2030, er det ikke nok at stå med et bæredygtigt tiltag eller produkt. "Det skal give resultater i provenuet", lyder det fra investeringsdirektør.

Frem mod 2030 skal der investeres 375 mia. kr. i grøn omstilling fra pensionsbranchen og den grønne fremtidsfond.

Det skriver Børsen.

Pengene kommer dog ikke uden krav fra investorerne, som blandt andet vægter rapportering af CSR og CO2 højt samt virksomhedernes forståelse for muligheder og risici.

Danica Pensions investeringsdirektør Poul Kobberup understreger, at der skal være en klar sammenhæng imellem klima, afkast og risiko.

“Det skal give mening på den længere bane. Vi er jo ikke sponsorer, men investorer. Det skal helst ikke bare blive en rapporteringsøvelse. Det skal være noget, som virksomheden udlever, og som giver resultat i provenuet, når året er omme,” siger han.

Han påpeger derudover, at de små virksomheder bestemt er interessante og udgør et stort potentiale, selvom de store ofte har et bedre grundlag.

Hos AP pension har man et mål om, at 20 procent af selskabets formue skal være investeret grønt i 2030, og her går man primært efter større virksomheder.

Sandra Metoyer, chef for ansvarlige investeringer, fremhæver ligeledes vigtigheden af balancen imellem afkast og risiko.

“Det er ikke nok at have et produkt på hylden, der tilfældigvis er bæredygtigt. Selskaberne skal også have reelle intentioner og ambitioner om at gøre en forskel og fortsætte den bæredygtige udvikling. Det er det, vi tror på, vil skabe afkast i fremtiden,” siger Sandra Metoyer.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere